Basket

Με τον αέρα της κατόχου η ΑΕΚ από την Πυλαία

Πέρασμα πρωταθλήτριας έκανε η ΑΕΚ από την Θεσσαλονίκη και βροντοφώναξε με την παρουσία της ότι το Champions League θα πρέπει να ιδρώσει πολύ κάποιος για να της το πάρει.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, το 84-75 επί του ΠΑΟΚ την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά την οποία θα επιχειρήσει να σφραγίσει την ερχόμενη εβδομάδα στο γήπεδό της. Κυριάρχησε στα πάντα η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, με τον ΠΑΟΚ να χάνει όλο το πρώτο δεκάλεπτο και στην συνέχεια να τρέχει χωρίς να φτάνει.

Η ΑΕΚ έκανε ένα απίστευτο πρώτο δεκάλεπτο. “Επνιξε” τον ΠΑΟΚ με την άμυνά της, είχε ασταμάτητο τον Χάντερ σε ριμπάουντ και σκορ, προηγήθηκε με 28-4 στο 8′ και έκλεισε την περίοδο με 30-11 έχοντας παγώσει το γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ είχε μόνο έναν τρόπο να αντιδράσει, την άμυνά του και το έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Κόνιαρη οργανωτή στις δύο πλευρές του γηπέδου, τον Μαργαρίτη από τον πάγκο να ισορροπεί τα ριμπάουντ καιωτον Τέπιτς να δίνει σκορ, μείωσε σε 32-37, με το ημίχρονο να λήγει 36-45 και να επιτρέπει ερωτηματικά για την συνέχεια.

Η ΑΕΚ ήταν σε πολύ καλή βραδιά για να απορροφήσει κάθε κραδασμό. Ηρέμησε στην ανάπαυλα και μπήκε για νέο σόου στο τρίτο δεκάλεπτο. Η λήξη του την βρήκε στο +19, 46-65 με τον Χάντερ να οργιάζει χωρίς αντίπαλο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο προστέθηκε και το μακρινό σουτ του Σάκοτα, ο ΠΑΟΚ πάλευε χάρις στα κουράγια του απελπιστικά μόνου Κόνιαρη, για να μην προδώσει τον κόσμο του που έσπευσε στο γήπεδο και δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει, μείωσε από τους 20 πόντους στους 9 και το ματς έληξε, κατά πάσα πιθανότητα μαζί και η υπόθεση πρόκριση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected