Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Πότε ανοίγει οριστικά η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού και τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε άμεσα την 1η δόση

Την Πέμπτη το απόγευμα, 7 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 και η πρώτη πληρωμή θα γίνει τέλη Μαρτίου.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, Θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 26 Μαρτίου για να γίνει εκκαθάριση πληρωμών για την πρώτη πληρωμή και στην συνέχεια θα ανοίξει εκ νέου για υποβολή νέων αιτήσεων.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

Το επίδομα παιδιού καταβάλλεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.

Ωστόσο μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω της ΕΙΔΙΚΑ θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν γιατο πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε Θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους. Η απόφαση για τις προϋποθέσεις, τους δικαιούχους και τη διαδικασία πληρωμής είναι ίδιες με πέρσι. Για την πρώτη κατηγορία: