Κατηγορίες
Διαιτησία

Διαβάστε τις έξι (6) σημαντικές τροποποιήσεις σε κανονισμούς ποδοσφαίρου που θα ισχύσουν από 1η Ιουνίου

Σημαντικές τροποποιήσεις στους κανονισμούς ποδοσφαίρου θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου, οι οποίες αλλάζουν μερικές σημαντικές λεπτομέρειες στον τρόπο που βλέπουμε το δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη, έπειτα από συνεδρίαση της Διεθνούς ομοσπονδίας κανονισμών ποδοσφαίρου που έγινε στο Αμπερντίν.

Όπως αναφέρει το refalert, οι έξι αυτές αλλαγές είναι οι εξής:

1. Όταν ένα γκολ σημειώνεται από χέρι, ακόμα κι αν αυτό είναι ακούσιο, ή όταν ένας παίκτης που σκοράρει ή δημιουργεί μια ευκαιρία για γκολ, έχει κερδίσει κατοχή / κοντρόλ με το χέρι, ακόμα κι αν αυτό είναι ακούσιο, θα σφυρίζεται πλέον ως παράβαση.

2. Οι παίκτες της ομάδας που εκτελεί φάουλ, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το ανθρώπινο τείχος, προκειμένου να αποφευχθούν οι αψιμαχίες σε αυτό, να επιταχυνθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού, αλλά και να μην αποσπάται η προσοχή του διαιτητή.

3. Ο παίκτης που αντικαθίσταται μπορεί να φεύγει από το γήπεδο από την κοντινότερη γραμμή και όχι απαραίτητα από το κέντρο του γηπέδου.

4. Στα ελεύθερα λακτίσματα από άουτ ή εντός περιοχής δεν θα χρειάζεται η μπάλα να βγει από την μεγάλη περιοχή, για να έρθει σε επαφή με δεύτερο παίκτη.

5. Αν η μπάλα την ώρα που παίζεται το παιχνίδι χτυπήσει στον διαιτητή, τότε το παιχνίδι θα διακόπτεται και θα δίνεται ελεύθερο.

6. Στις εκτελέσεις πέναλτι θα επιτρέπεται στον τερματοφύλακα να έχει το ένα του πόδι εκτός γραμμής τέρματος, δίχως να δίνεται επανάληψη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected