Κατηγορίες
Διάφορα

Πρόβλεψη καιρού – Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (vid)

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας 11/03, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα απασχολήσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας το επόμενο διήμερο.

Το κύριο χαρακτηριστικό της μεταβολής, θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, την Τρίτη 12/03/2019 αναμένεται κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (Χάρτης 1). Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια, δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15-16 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Τα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας, δηλαδή η έλευση των ψυχρών αερίων μαζών, τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν και η ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας 11/03 έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13/03/2019, παρουσιάζεται στο βίντεο το οποίο ακολουθεί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected