Κατηγορίες
Basket

Τα δεδομένα της κλήρωσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο και την Ελλάδα (vid)

Με την κλήρωση, για την κατάρτιση των ομίλων, ξεκινάει κι επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 που θα φιλοξενηθεί στην Κίνα.

Στη διαδικασία, που θα λάβει χώρα στη Σενζέν με επίσημους προσκεκλημένους τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Αμερικανό τραγουδιστή και ηθοποιό Τζέισον Ντερούλο, θα πάρουν μέρος τριάντα δύο ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Ελλάδας Ανδρών. Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στην ασιατική χώρα και τα τριάντα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, από πέντε ηπείρους, θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση στην κλήρωση που θα γίνει το Σάββατο (16/03, 12.30) στη «Shenzen Bay Arena».

Επικεφαλής ομίλου θα είναι η Κίνα ως οικοδέσποινα και οι ομάδες που κατέχουν τις καλύτερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δηλαδή η «γαλανόλευκη» και οι ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Αργεντινή και Λιθουανία. Οι υπόλοιπες χωρίστηκαν σε άλλα έξι γκρουπ δυναμικότητας, με μία εξαίρεση: προκειμένου να αποφευχθεί η παρουσία δύο Εθνικών από την Αμερική στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, ο Καναδάς «αντάλλαξε» θέση με το Ιράν.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1: Κίνα, ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία
2: Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία, Ελλάδα
3: Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία, Ιταλία
4: Πουέρτο Ρίκο, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα
5: Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ιράν
6: Καναδάς, Μαυροβούνιο, Φιλιππίνες, Ν. Κορέα
7: Νιγηρία, Σενεγάλη, Νέα Ζηλανδία, Αγκόλα
8: Ιαπωνία, Ιορδανία, Τυνησία, Ακτή Ελεφαντοστού
-Τα γκρουπ 1, 4, 5 και 8 θα τροφοδοτήσουν τους ομίλους Α’, Γ’, E’ και Ζ’.
-Τα γκρουπ 2, 3, 6 και 7 θα τροφοδοτήσουν τους ομίλους B’, Δ’, ΣΤ’ και H’.

Οι διασταυρώσεις στον Β Γύρο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected