Διάφορα

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μήνυμα ζωής που στέλνει ο Γρηγόρης Τρούπκος!

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Ημαθίας (και όχι μόνο) έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ισχυρά πλήγματα, με γεγονότα και συμβάντα που συντάραξαν την περιοχή.

Σε εποχές που η πληροφόρηση “τρέχει” με απίστευτες ταχύτητες, άπαντες γίνονται δέκτες μεγάλου όγκου πληροφοριών, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχει σύγχυση και άλλες τόσες παραπληροφόρηση.

Το αυτοκινητιστικό ατύχημα του Γρηγόρη Τρούπκου, το πρωί της 9ης Μαρτίου 2019 ήταν ένα ακόμη συμβάν που “χτύπησε” τις ευαίσθητες χορδές του ποδοσφαιρικού κόσμου του νομού, μετά και τα πρόσφατα παραδείγματα είτε με ποδοσφαιριστές, είτε με παράγοντες της περιοχής.

Το sportsup.gr, πιστό στη φιλοσοφία πως ο πόνος δεν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, ούτε και προϊόν προς κατανάλωση προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και να μεταφέρει ΜΟΝΟ την αλήθεια.

Για το λόγο αυτό, όλο το διάστημα που ο Γρηγόρης βρίσκεται στην εντατική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δεν αναφερθήκαμε σε λεπτομέρειες, ούτε βεβαίως και τι μεσολάβησε.

Ούτε και σήμερα θα το κάνουμε, ωστόσο θα πρέπει να παραθέσουμε κάποια γεγονότα που θα αποτελέσουν στο μέλλον παραδείγματα προς μίμηση αλλά και θα περάσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον κόσμο, όχι για “να χαμε να λέγαμε” αλλά γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλεις να το κάνεις.

Ο “κέρβερος” Γρηγόρης και ο άνθρωπος-κλειδί

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, άρχισε να ξετυλίγεται ένα κουβάρι αλληλεγγύης και τεράστιας δυναμικής για να βρίσκεται σήμερα ο Γρηγόρης εν ζωή και να δίνει τη μάχη του, με τεράστιο σθένος, παρά τα ομολογουμένως σημαντικά τραύματα που έφερε κυρίως στη πνευμονοθωρακική χώρα.

Η παρουσία του πρώην συμπαίκτη του Βασίλη Κουρογεωργάκη στον τόπο του συμβάντος (θέλημα Θεού για όσους πιστεύουν σε Αυτόν…) ήταν το έναυσμα για την “αλυσίδα ζωής”. Ο ίδιος κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο, το οποίο ήρθε επίσης άμεσα (όπως και η Πυροσβεστική) αλλά και με γνωστό Ορθοπαιδικό της Νάουσας (προσωπικός φίλος του Γρηγόρη), ο οποίος συντόνισε την διακομιδή στο Νοσοκομείο της πόλης και ενώ το πρωτόκολλο ανέφερε μεταφορά του στη Βέροια.

Από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, φαίνεται πως οι άμεσες και συντονισμένες κινήσεις του (όπως και η επικοινωνία με το ΑΧΕΠΑ) ήταν ο καταλύτης για να είναι σήμερα μαζί μας ο Γρηγόρης…

Η καίρια επέμβαση των ιατρών του Νοσοκομείου Νάουσας

Ένα νοσοκομείο το οποίο έχουν βαλθεί κάποιοι να βάλουν λουκέτο, ήταν αυτό που έγινε ο βασικός κρίκος της αλυσίδας σωτηρίας του Γρηγόρη. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία Ιατρού του ΑΧΕΠΑ : “Οφείλουμε να παραδεχτούμε την αντιμετώπιση του τραυματισθέντος στο νοσοκομείο της Νάουσας, όπως και των ανθρώπων του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής”

Η σημαντική συμβολή του Θοδωρή Ζαγοράκη

Ένας από τους πολλούς φίλους που έχει κάνει μέσα από το ποδόσφαιρο ο Γρηγόρης Τρούπκος (και ο αδελφός του Θωμάς βεβαίως) είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο Ευρωβουλευτής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Γρηγόρη, έχει καθημερινές συνομιλίες με τους θεράποντες ιατρούς και είναι περιττό να αναφέρουμε πως και μόνο με το κύρος και την εμβέλεια του προσώπου του, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο της αλυσίδας ζωής του Γρηγόρη Τρούπκου.

Το ΜΗΝΥΜΑ που πρέπει να λάβουμε όλοι

Με την παραπάνω αναφορά μας στα σημαντικά στοιχεία της περιπέτειας του Γρηγόρη Τρούπκου, τονίζουμε με κάθε έμφαση τη σημαντική έννοια της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη. Δεν είναι τυχαίο που, παρά το γεγονός πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την ανάγκη αίματος (αν και υπήρξαν κάποιοι που αποπροσανατόλισαν τον κόσμο και δημιούργησαν χάος εκ του μη όντως…), συγκεντρώθηκαν πάνω από 70(!) φιάλες αίμα, δείγμα της τεράστιας αγάπης προς το πρόσωπο του Γρηγόρη.

Γνωρίζουμε ακριβώς την κατάσταση του Γρηγόρη και αυτό που μένει ως συμπέρασμα, είναι πως είναι ένας πολύ μεγάλος μαχητής, που έχει αναγκάσει ακόμη και τους εμπειρότερους ιατρούς να μιλούν για έναν εξαιρετικά δυνατό οργανισμό.

Εμείς πάλι δεν εκπλησσόμεθα, γιατί ξέρουμε τον Γρηγόρη και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο χαρακτήρας του, ο δυναμισμός του αλλά και η μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό είναι σε υπερθετικό βαθμό!

Οι ευχές και οι προσευχές όλων είναι με τον Γρηγόρη και θα θέλαμε να μεταφέρουμε στην οικογένεια και στους οικείους του πως οι σκέψεις όλων (ακόμη και πολλών που δεν τον γνωρίζουν προσωπικά) είναι μαζί του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected