Football League

Στην τρίτη θέση ο εντυπωσιακός Απόλλων Πόντου!

Με σκόρερ τον Λεωνίδα Κυβελίδη οι κοκκινόμαυροι επικράτησαν 1-0 του Αιγινιακού και εκμεταλλεύτηκαν την απώλεια του Απόλλωνα Λάρισας.

Ο Απόλλων Πόντου ονειρεύεται! Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του αλλά πήρε τη νίκη, τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς και πλέον μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στον έναν βαθμό

Καθόλου εύκολο δεν ήταν το παιχνίδι για τον Απόλλωνα. Ο Αιγινιακός έδειξε από την αρχή πως δεν θα πέσει αμαχητί και κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του τους γηπεδούχους στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου.

Όπως αναφέρει το metrosport.gr, ο Απόλλων είχε μια καλή ευκαιρία με τον Δημητριάδη στο 16’ που σούταρε άουτ, άλλο ένα άστοχο σουτ με τον Κυβελίδη στο 42’, πριν τελικά τη διαφορά κάνει η μεγάλη κλάση του Ολαϊτάν στο 44’.

Ο ικανότατος επιθετικός ζάλισε την αντίπαλη άμυνα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κυβελίδη που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Γεωργιάδης είχε ζητήσει πέναλτι στο 42’ σε χέρι αντιπάλου του ενώ ο Αιγινιακός μπορεί να ήταν εξαιρετικός αμυντικά αλλά επιθετικά δεν απείλησε.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Απόλλωνας Πόντου ήλεγχε το ρυθμό, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά αλλά όσο δεν σκόραρε για δεύτερη φορά, η αγωνία παρέμενε.

Ο Αιγινιακός είχε ένα καλό σουτ στο 46’ μα πέραν αυτού… ουδέν, την ώρα που η ομάδα του Καλαϊτζίδη δημιούργησε τις ευκαιρίες στο 58’ με τον Δημητριάδη, στο 59’ με τον Κυβελίδη και δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Στο 74’ ο Βλαχομήτρος δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Απόλλων είχε πλέον και το αριθμητικό πλεονέκτημα και αυτό του επέτρεψε να κρατήσει πιο εύκολα το υπερπολύτιμο 1-0 και να κάνει άλμα προς το όνειρο της ανόδου.

Συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημ. Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά, Γεωργιάδης, Δημητριάδης (84’ Λουφάκης), Πουρτουλίδης, Τσουμάνης, Κυβελίδης, Καλογέρης, Θεολόγου, Βλάχος, Ολαϊτάν

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Τζεμ Καρατζά): Καραγκιόζης, Βελκόσκι, Γρανάδος (46’ Κούστα), Πολύζος (53’ Σοφιανής), Τσολακίδης, Προσκυνητόπουλος, Ζήσης, Παπαδόπουλος (69’ Αλ Χαρντάν), Γιαλαμούδης, Βλαχομήτρος, Πετρούσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected