Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ξανά πρώτη η Ντόρτμουντ, “γκέλα” η Μπάγερν! (vids)

Με δύο γκολ του Αλκάθερ στις καθυστερήσεις η Ντόρτμουντ κέρδισε με 2-0 την Βόλφσμπουργκ και έμεινε μόνη στην κορυφή. 

Η Ντόρτμουντ λυτρώθηκε με τον Αλκάθερ στις καθυστερήσεις και εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Μπάγερν για να βρεθεί μόνη στην κορυφή στο +2 πριν το ταξίδι στο Μόναχο για το ντέρμπι τίτλου!

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, οι Βεστφαλοί έπαιξαν χωρίς τον Ρόις, που έγινε πατέρας, και η απουσία του φάνηκε πολύ. Οι παίκτες του Φαβρ δεν μπορούσαν με τίποτα να ανοίξουν την άμυνα της Βόλφσμπουργκ, δεν είχαν ιδέες στην επίθεση και πέρα από τις ευκαιρίες με τους Αλκάθερ (19’) και Σάντσο (62’) δεν έδειξαν και πολλά. Οι Λύκοι δεν απείλησαν με αξιώσεις και τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Ο Αλκάθερ έκανε το 1-0 με φάουλ στο 90’ και λίγο αργότερα έκανε και το 2-0, λυτρώνοντας τους Βεστφαλούς!

Συνθέσεις

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Ντιαλό (49’ Χακίμι – 74’ Μπρουν Λάρσεν), Ζαγκαντού, Ακάντζι, Βολφ, Βίτσελ, Ντιλέινι, Γκέτσε (81’ Νταούντ), Γκερέιρο, Σάντσο, Αλκάθερ

Βόλφσμπουργκ (Μπρούνο Λαμπαντία): Κάστελς, Ρουσιγιόν, Κνόχε, Μπρουκς, Γουίλιαν, Γκιλαβογκί, Άρνολντ, Γκέρχαρντ, Μεχμέντι (81’ Γκίντσεκ), Κλάους (68’ Στέφεν), Βέργκχορστ

Δεν τα κατάφερε η Μπάγερν

Οι Βαυαροί κόλλησαν (1-1) στο Φράιμπουργκ και έπεσαν στο -2 από την Ντόρτμουντ, την οποία υποδέχονται στο Μόναχο την επόμενη εβδομάδα.

Το πρώτο ματς μετά τις διακοπές, όπως αυτή για τις εθνικές ομάδες, είναι πάντα επικίνδυνο και αυτό το κατάλαβε και η Μπάγερν, η οποία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στο Φράιμπουργκ. Αποτέλεσμα που την ρίχνει και πάλι στη 2η θέση και στο -2 από την Ντόρτμουντ, μετατρέποντας σε (ακόμη πιο) υποχρεωτική τη νίκη στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να παραμείνουν οι Βαυαροί το φαβορί για τον τίτλο.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, μετά την ωραία κεφαλιά του Χέλερ στη σέντρα που έγινε από αριστερά (1-0). Η αντίδραση της Μπάγερν πάντως, η οποία στο 18′ κινδύνεψε σοβαρά να δεχθεί δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, δεν άργησε να έρθει, αφού στο 22′ ο Λεβαντόφσκι με πολύ ωραία ενέργεια κοντρόλαρε, γύρισε το σώμα του και ισοφάρισε από κοντά (1-1). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, όσο περνούσε η ώρα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βαυαροί αύξησαν την πίεση τους καθώς έψαχναν το δεύτερο γκολ, αλλά όσες ευκαιρίες δημιούργησαν χάθηκαν, με αποκορύφωμα την άστοχη κεφαλιά του Λεβαντόφσκι στο 90′ από πολύ κοντά.

Συνθέσεις

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοβ, Στέντζελ, Σλότερμπεκ, Χάιντς, Γκίντερ, Χέφλερ, Αμπράσι, Φραντς (70′ Βάλντσμιντ), Χάμπερερ, Γκρίφο (90′ Γκόντορφ), Χέλερ (79′ Γκούλντε).

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Ουλράιχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (73′ Ζούλε), Χούμελς, Ραφίνια, Τιάγκο, Χάμες, Γκορέτσκα, Μίλερ (55′ Γκνάμπρι), Κομάν (73′ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected