Basket

Αναδείχτηκαν τα ζευγάρια των play off στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ, στην αναμονή Αετός Κιλκίς και Πιερικός Αρχέλαος (τελική βαθμολογία)

Ολοκληρώθηκε με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής η κανονική διάρκεια της Α ΕΚΑΣΚΕΜ για τη σεζόν 2018/2019.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κατετάγη ο ΦΟ Αριδαίας, που είχε εύκολο έργο με αντίπαλο τον ουραγό Εδεσσαϊκό και στα play off θα αντιμετωπίσει τους Ικάρους Γιαννιτσών, που δεν κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από την Αλεξάνδρεια.

Η ομάδα της Ημαθίας έπαιξε με δύναμη και πάθος κόντρα στους Ικάρους και χωρίς να χάσει το προβάδισμα σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα, πήρε το ροζ φύλλο και θα αντιμετωπίσει στους αγώνες διαβάθμισης τους Αετούς Βέροιας.

Οι νεοφώτιστοι πέτυχαν τη νίκη της ημέρας, καθώς επικράτησαν με 68-49 στην Πιερία του Αιγινιακού και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Αιγινίου δεν κατάφερε να τερματίσει στην τετράδα, καθώς έχασε την 4η θέση λόγω της διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους ματς με τους Ικάρους Γιαννιτσών.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, Εδεσσαϊκός και Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στη Β ΕΚΑΣΚΕΜ, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Αετό Κιλκίς που θα παραμείνει στην κατηγορία μόνο αν δεν υποβιβαστεί από τη Γ Εθνική ο ΑΟΚ Βέροιας.

Αντίθετα, πιο ευοίωνο είναι το μέλλον για τον Πιερικό Αρχέλαο, που θα υποβιβαστεί μόνο αν χάσει την κατηγορία και ο ΓΑΣ Μελίκης, κάτι που (προς το παρόν) φαντάζει πιο δύσκολο σε σχέση με την άλλη ομάδα της Ημαθίας.

Να σημειώσουμε τέλος πως στην 6η θέση τερμάτισε ο Ζαφειράκης Νάουσας, που επικράτησε σήμερα του Αετού Κιλκίς, 7ος ο Βατανιακός που πέρασε νικηφόρα από τα Γιαννιτσά και στην 9η θέση τερμάτισε ο ΓΑΣΠ Πάνθηρες, στην πρώτη τους παρουσία στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής :

Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών – Βατανιακός/Σάρισα  69-75
Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣΠ Πάνθηρες  83-75
ΑΟΚ Αιγινιακός – Αετοί Βέροιας  49-68
ΦΟ Αριδαίας – Εδεσσαϊκός  93-54
Ζαφειράκης Νάουσας – Αετός Κιλκίς  87-58
ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – Ίκαροι Γιαννιτσών  65-52
Ρεπό : ΑΓΕ Πιερίας

Η τελική βαθμολογία

Β
1 ΦΟ Αριδαίας 44
2 ΓΑΣ Αλεξάνδρειας 43
3 Αετοί Βέροιας 42
4 Ίκαροι Γιαννιτσών 41
5 ΑΟΚ Αιγινιακός 41
6 Ζαφειράκης 36
7 Βατανιακός/Σάρισα 35
8 ΑΓΕ Πιερίας 35
9 ΓΑΣΠ Πάνθηρες 35
10 Πιερικός Αρχέλαος 34
11 Αετός Κιλκίς 31
12 Μ.Αλεξ.Γιαννιτσών 26
13 Εδεσσαϊκός 25

Τα ζευγάρια των play off :

ΦΟ Αριδαίας – Ίκαροι Γιαννιτσών
ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – Αετοί Βέροιας

*Υποβιβάζονται βάσει προκήρυξης ο Εδεσσαϊκός και ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών
**Ο Αετός Κιλκίς θα παραμείνει στην κατηγορία μόνο αν δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα της Ένωσης από τη Γ Εθνική
***Ο Πιερικός Αρχέλαος θα παραμείνει στην κατηγορία μόνο αν υποβιβαστεί μία ή καμία από τις δύο ομάδες της Ένωσης στη Γ Εθνική

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected