Αθλήματα

Νίκη της Εθνικής μας στο πρώτο φιλικό με Ισραήλ

Η Εθνική ανδρών νίκησε το Ισραήλ με 30-29 στην πρώτη από τις δύο φιλικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Κοζάνη.

Με σχετικά περιορισμένες επιλογές καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Μπασμαλής, Ιωάννου (αφίχθησαν λίγο πριν τον αγώνα) και Μπουκοβίνας, Πασσιάς (ενσωματώνονται αύριο) και με τον Μυλωνά να τίθεται εκτός μάχης προληπτικά από το ξεκίνημα λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο, η Εθνική είχε διακυμάνσεις στην απόδοσή της, ωστόσο ο Γιάννης Αρβανίτης είδε αυτά που ήθελε να δει.

«Είμαστε σε καλό δρόμο. Είμαι ευχαριστημένος, έπαιξαν όλα τα παιδιά. Το Ισραήλ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, έχει κινητικούς παίκτες και ήταν ένα ερωτηματικό για εμάς πόσες προσωπικές μονομαχίες θα κερδίσουμε στην άμυνα. Παρόλο που το σκορ πήγε ψηλά, σταθήκαμε αρκετά καλά. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας μέχρι το παιχνίδι της Τετάρτης με την Τουρκία», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, το Ισραήλ μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 1-3, όμως σταδιακά η Εθνική βρήκε ρυθμό και μέχρι το 24′ κρατούσε μία διαφορά 1-2 τερμάτων. Με ένα σερί 3-0 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε για πρώτη φορά στο σκορ στο 28′ και μπήκε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 14-13.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και ξέφυγε με 20-16, όμως ακολούθησε ένα διάστημα εννιά λεπτών όπου έλειψαν οι λύσεις στην επίθεση και οι Ισραηλινοί με σερί 1-6 πέρασαν μπροστά με 21-22 στο 45′. Μέχρι τέλους οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τον Τζηρά να δίνει τη νίκη στην Εθνική με πέναλτι που κέρδισε ο Κεδέρης στο 59:58.

«Είμαστε δύο ομάδες που ξεκινήσαμε στους προκριματικούς ομίλους του Euro ως αουτσάιντερ και πετύχαμε δύο μεγάλες νίκες, εσείς με την ΠΓΔΜ και εμείς με την Πολωνία. Προσπαθούμε και οι δύο να κάνουμε την υπέρβαση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, η εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι ποιοτική και δύσκολη αντίπαλος», σχολίασε ο προπονητής του Ισραήλ, Όλεγκ Μπουτένκο.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-4, 5-5, 7-8, 11-12, 14-13 (ημχ), 18-16, 20-19, 21-22, 24-25, 26-27, 30-29

Ελλάς (Αρβανίτης): Τσιλιμπάρης, Τσίλης 2, Τζηράς 7, Αραπακόπουλος 3, Λιάπης, Κρητικός 4, Κανδύλας, Μυλωνάς 1, Δομπρής 2, Νικολαϊδης, Παπαδιονυσίου, Κεδέρης 1, Κοτανίδης, Αραμπατζής 2, Μάλλιος 5, Ηλιόπουλος 3.

Ισραήλ (Μπουτένκο): Ελιμελέχ, Τεπέρ, Χαμαμί 3, Γκερέρα 2, Μοσίντι 4, Γκερά , Άππο, Σχκαλίμ, Κ. Πόμεραντζ 4, Γκαλ 1, Σέγκαλ, Λεβί 1, Κοέν, Τούρκενιτζ 4, Νάτσια, Χέρσκοβιτς 3, Στέλμαν 5, Γκ. Πόμεραντζ 2.

Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας. Δίλεπτα: 2-2. Πέναλτι: 4/4 – 3/2

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected