Κατηγορίες
Basket

Στην κορύφωση του το “θρίλερ” της παραμονής!

Το «διπλό» του Ρεθύμνου στην Χαλκίδα άλλαξε τα δεδομένα για την παραμονή στην Basket League, καθώς η κρητική ομάδα έμεινε όρθια με «διπλασιασμό» νικών επί της Κύμης, ενώ έρχονται οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Δείτε τη βαθμολογία και το πρόγραμμα των διεκδικητών της σωτηρίας.

«Αίμα και άμμος» μοιάζει να γίνεται για άλλη μια χρονιά η υπόθεση της παραμονής. Όπως αναφέρει το basketa.gr, από εκεί που το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός έμοιαζαν να παίρνουν το δρόμο για την Α2, ξαφνικά η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου έγινε ξανά δυνατός διεκδικητής της παραμονής, κερδίζοντας στην Χαλκίδα για δεύτερη φορά φέτος την Κύμη και επαναφέροντάς τη σε περιπέτειες.

Το Λαύριο δεν κατάφερε την υπέρβαση με την ΑΕΚ και, έτσι, δεν ησύχασε, ενώ Άρης και Πανιώνιος με τις νίκες επί Προμηθέα και Περιστερίου αντίστοιχα, φαίνεται πως «καθάρισαν». Με το πρόγραμμα του Κολοσσού Ρόδου, παράλληλα, να είναι εξαιρετικά δύσκολο, ακόμη κι αν το ΑΣΕΑΔ τον δικαιώσει και γίνουν τα τελευταία 31 δευτερόλεπτα του αγώνα με το Λαύριο, η υπόθεση σωτηρίας μοιάζει να επικεντρώνεται μεταξύ Λαυρίου, Κύμης και Ρεθύμνου.

Πολλά θα κριθούν στον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Κύμης και Λαυρίου, ενώ σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία οι παίκτες του Ισίδωρου Κουτσού θα υστερούν σε κάθε περίπτωση, καθώς στην καλύτερη θα ισοφαρίσουν σε 1-1 τις νίκες με το Λαύριο, έχοντας ήδη ένα 0-2 από το Ρέθυμνο στην πλάτη. Οι Κρητικοί βολεύονται στην τριπλή, έχοντας 3-1 νίκες, υστερώντας λόγω διαφοράς πόντων σε διπλή με το Λαύριο. Η Κύμη μπορεί να ελπίζει να υπερτερεί σε ισοβαθμία, μόνο αν κάνει διπλή με το Λαύριο έχοντας κερδίσει με 19 πόντους.

Βαθμολογία (σε 22 αγώνες):

9) Άρης 29 (7-15)
10) Πανιώνιος 29 (7-15)
11) Λαύριο 28 (6-16)
12) Κύμη 27 (5-17)
13) Ρέθυμνο 26 (4-18)
14) Κολοσσός Ρόδου 24 (3-18)*

(*) Εκκρεμεί ο αγώνας της 22η αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό

Άρης (7-15):

Χολαργός*
Κύμη
Ήφαιστος Λήμνου*
Ρέθυμνο

Πανιώνιος (7-15):

ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
Προμηθέας Πατρών*
Χολαργός

Λαύριο (6-16):

Προμηθέας*
Χολαργός
Κύμη*
Ήφαιστος Λήμνου

Κύμη (5-17):

Ήφαιστος Λήμνου
Άρης*
Λαύριο
Παναθηναϊκός*

Ρέθυμνο (4-18):

Κολοσσός Ρόδου
Ήφαιστος Λήμνου*
Περιστέρι
Άρης*

Κολοσσός Ρόδου (3-18):

Ολυμπιακός*
Ρέθυμνο*
Περιστέρι
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ

(*) Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια
(**) Εκκρεμεί η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για συνέχεια ή όχι της αναμέτρησης Κολοσσός-Λαύριο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected