Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Το αθλητικό Matrix, που προπονεί το μυαλό του ποδοσφαιριστή!

Το Sports IQ βοηθά τους αθλητές να σκέφτονται και να αποφασίζουν γρηγορότερα. Διαβάστε για την πρωτοποριακή μέθοδο, που έφερε στην Ελλάδα ο Γιώργος Κακαβάς.

Ο Γουίλιαμ Στερν, ο οποίος επινόησε τον όρο I.Q (πηλίκο νοημοσύνης), όρισε την νοημοσύνη ως «την γενική ικανότητα ενός ατόμου να προσαρμόσει συνειδητά τη σκέψη του σε νέες απαιτήσεις.Είναι γενικώς η διανοητική προσαρμοστικότητα σε νέα προβλήματα και συνθήκες ζωής».

Στον αθλητισμό, οι συνθήκες και τα προβλήματα συνεχώς αλλάζουν. Το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί ο αθλητής, το αν και με τι ταχύτητα θα λάβει τη σωστή απόφαση, καθορίζουν τον βαθμό της αθλητικής του επίδοσης. Και όπως μπορεί να προπονηθεί το σώμα του, έτσι προπονείται και το μυαλό!

Από το 2013 οι μέθοδοι της νευροάθλησης εφαρμόζονται και στην Ελλάδα! Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς, ο οποίος εκτός από την καθημερινή αναγνωρισμένη δουλειά του στο Fysiotek Sports and Spine Lab έχει να επιδείξει αξιοπρόσεκτη ερευνητική δουλειά και δημοσιεύσεις, ενώ αποτελεί βασικό ομιλητή στα Παγκόσμια Συνέδρια Αθλητιατρικής που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της FIFA.

Τα τελευταία χρόνια, έχει χτίσει το δικό του εργαστήριο για την «προπόνηση πάνω από το λαιμό», όπου βοηθάει αθλητές να βελτιωθούν σε τομείς που δεν έχουν να κάνουν με την καθημερινή τους σωματική προπόνηση: Τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, την αντίληψη, την ταχύτητα σκέψης, ακόμα και τον τρόπο που το σώμα μαθαίνει να αντιδρά ώστε να αποφύγει έναν τραυματισμό, γιατί ο εγκέφαλος αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με την πρόληψη.

«Δες καλύτερα, σκέψου γρήγορα και ανταποκρίσου γρηγορότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά το μότο του The Atletic Brain: Sports IQ.

περισσότερα στο football-academies.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected