Κατηγορίες
Αθλήματα

“Κακός δαίμονας” για τον Τσιτσιπά ο Μεντβέντεφ (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 σετ και προηγήθηκε με break στο 3ο σετ, δεν κατάφερε όμως ούτε σήμερα να κερδίσει τον “κακό του δαίμονα”, Daniil Medvedev, από τον οποίο ηττήθηκε για 4η διαδοχική φορά.

Παρόλο που για κάποια λεπτά απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε ξανά από τον Daniil Medvedev στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters, με 6-2, 1-6, 6-4.

Πολύ νευρικά ξεκίνησε τον αγώνα ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε 16 αβίαστα λάθη στο 1ο σετ, τα τετραπλάσια από τον Ρώσο, που είχε μόλις 4. Οι δυο παίκτες είχαν επίσης από 7 winners, με τον Medvedev να ελέγχει και να κατακτά το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ ωστόσο ο Έλληνας τενίστας ανταποκρίθηκε με μια εκρηκτικότητα, που τον έφερε μπροστά με 5-0! Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, είχε 10 winners έναντι μόλις 2 του Medvedev, ενώ και οι δυο είχαν από 7 αβίαστα λάθη. Μέσα σε 27 λεπτά ο Στέφανος έκλεισε το σετ με 6-1.

Έχοντας την ίδια φόρα με το 2ο σετ, ο Στέφανος έκανε νωρίς το break και στο 3ο σετ, για να προηγηθεί με 2-1. Έδειχνε να κυριαρχεί απολύτως σε εκείνο το σημείο του αγώνα και χρειαζόταν μόνο να υπερασπιστεί το σερβίς του μέχρι το τέλος για να πάρει την πρόκριση.

Δεν το έκανε όμως και από το επόμενο κιόλας service game ήρθαν τα προβλήματα. Ήταν ένα κακό game με λάθη από τον Έλληνα παίκτη και ο Ρώσος το εκμεταλλεύτηκε αυτό, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στη συνέχεια αμφότεροι στηρίχθηκαν στα σερβίς τους, με τον Medvedev να απειλείται περισσότερο στο κρίσιμο 9o game, αλλά να επιστρέφει από το 15-30 και να διαμορφώνει το υπέρ του 5-4.

Ο Στέφανος δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία σε εκείνο το game και αναγκάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά. Σε ένα game με μεγάλη πίεση, ο Έλληνας αθλητής έχασε τους 3 πρώτους πόντους και βρέθηκε πίσω με 0-40. Έσωσε ένα match point και στο επόμενο έκανε διπλό λάθος, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, 1 ώρα και 45 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

O Medvedev κέρδισε τον Στέφανο και στο χώμα, έχοντας πλέον 4 στα 4 απέναντι στον 20χρονο Έλληνα. Ο Medvedev προκρίθηκε επίσης για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Masters διοργάνωσης και θα περιμένει την αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Taylor Fritz, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected