Κατηγορίες
Αθλήματα

Στην Κροατία θα συνεχίσει την καριέρα της η Λαμπρίνα Τσάκαλου

Νέο σταθμό στην καριέρα της βρήκε η Λαμπρίνα Τσάκαλου.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, η 25χρονη διεθνής περιφερειακή μετά από δύο εξαιρετικές σεζόν στη Σλοβενία με δύο νταμπλ και εξαιρετική παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει την καριέρα της στην Κροατία, αφού υπέγραψε για την σεζόν 2019-2020 στην Πόντραφκα Βετζέτα.

Πρόκειται για την ιστορικότερη και πιο πετυχημένη γυναικεία ομάδα της Κροατίας και «ισόβια» πρωταθλήτρια, αφού έχει κατακτήσει 24 από τα 27 Πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί, 21 Κύπελλα, ενώ έχει στην τροπαιοθήκη της ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Τσάμπιονς Τρόφι, αλλά και δύο πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας.

Ιδρύθηκε το 1955, αγωνίζεται στο «Φραν Γκάλοβιτς» χωρητικότητας 2.500 θεατών και έχει έδρα την Κοπρίβνιτσα, μία πόλη στα Βόρεια της χώρας με πληθυσμό 30.000 κατοίκους που απέχει 80 χλμ από την πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.

Προπονητής- θρύλος

Προπονητής είναι ο σπουδαίος Ζλάτκο Σαράτσεβιτς, διεθνής αθλητής (αριστερός ίντερ) για μια 20ετία στις Εθνικές ομάδες Γιουγκοσλαβίας και Κροατίας με συνολικά 215 συμμετοχές και 444 γκολ.

Κατέκτησε δύο Ολυμπιακά μετάλλια, χάλκινο με την Γιουγκοσλαβία στη Σεούλ και χρυσό με την Κροατία στην Ατλάντα, δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, χρυσό με την Γιουγκοσλαβία και ασημένιο με την Κροατία, καθώς και χάλκινο στο EURO με την Κροατία.

Μεταξύ άλλων διατέλεσε τεχνικός της ανδρικής RK Ζαγκρεμπ την περσινή σεζόν (2017-2018) όπου και κατέκτησε το νταμπλ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected