Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο νόμος του Μέσι και 3-0! (vid)

Φουλάρει για τον τελικό του Champions League η Μπαρτσελόνα, που κέρδισε με το «καθαρό» 3-0 τη Λίβερπουλ και είναι μία ανάσα από έναν ακόμη ευρωπαϊκό τελικό.

Κορυφαίος για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Λιονέλ Μέσι που πέτυχε 2 γκολ, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Λουίς Σουάρες.

Η Λίβερπουλ μπορεί να ήταν καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως η Μπαρτσελόνα στην έδρα της ειδικά απλά δεν παίζεται με τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε (δράστες οι Μέσι δυο φορές και Σουάρες) πήραν τη νίκη με 3-0 και πλέον να θέλουν συντήρηση στην  ρεβάνς στο Άνφιλντ και να περάσουν στον τελικό της Μαδρίτης. Από την πλευρά της η Λίβερπουλ θα πρέπει να κάνει την έκπληξη αν θέλει να περάσει αυτή στην επόμενη φάση.

Oι Καταλανοί μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 26ο λεπτό όταν ο  Σουάρες που κινήθηκε ανάμεσα σε Μάτιπ και Φαν Ντάικ “εκτέλεσε” τον Άλισον Μπέκερ και έκανε το 1-0. Παράλληλα αυτό ήταν και το πρώτο γκολ στο φετινό Champions League για τον Ουρουγουανό επιθετικό που πλήγωσε με αυτόν τον τρόπο την πρώην ομάδα του.

Στο 35΄ο Μανέ βρέθηκε στην πλάτη του Πικέ και του Σέρτζι Ρομπέρτο, έκανε το πλασέ κοντά στο σημείο του πέναλτι, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η Λίβερπουλ εκτός από το γκολ του Σουάρες είχε να διαχειριστεί και τον τραυματισμό του Κεϊτά, ο οποίος αποχώρησε από το ματς στο 24ο λεπτό με τον Χέντερσον να παίρνει τη θέση του στο ματς.

Οι Άγγλοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν με το «καλησπέρα» καθώς δυο λεπτά μετά το ξεκίνημα ο Μίλνερ έκανε το σουτ, με τον Τερ Στέγκεν ωστόσο να κατεβάζει ρολά και να παραχωρεί κόρνερ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας είπε «όχι» και στον Σαλάχ στο 53ο λεπτό. Ότι δεν κατάφερε η Λίβερπουλ το έκανε η Μπαρτσελόνα στο 76ο λεπτό με γκολ του Μέσι που συνεχίζει την παράδοση που έχει με τις αγγλικές ομάδες για να κάνει το 2-0.

Μάλιστα ο Αργεντίνος με μαγικό φάουλ έκανε το 3-0 και έδωσε την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να είναι με το ένα «πόδι» στον μεγάλο τελικό.

Συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρο Βιδάλ, Φιλίπε Κοουτίνιο (60΄Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90+3΄Ντεμπελέ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (79΄Φιρμίνο), Μίλνερ (84΄Οριγκί), Κεϊτά (24’ λ.τ. Χέντερσον), Μανέ, Σαλάχ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected