Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Βρήκε θρόνο και…θρονιάστηκε η “Βασίλισσα του Βορρά”! (photos)

Κυπελλούχος Ημαθίας για τη σεζόν 2018/2019 αναδείχτηκε η Βέροια, που επικράτησε στο Στάδιο με σκορ 3-0 του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη κλείνει έτσι μια άκρως επιτυχημένη χρονιά, με την κατάκτηση και του τίτλου στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής, ο οποίος δίνει το εισιτήριο ανόδου στη Football League της νέας περιόδου.

Ο τελικός ήταν πραγματικά μια διοργάνωση – γιορτή και ίσως είναι ο πιο άρτια οργανωμένος όλων των εποχών. Άλλωστε, αυτό μαρτυρά και η σπουδαία προσέλευση του κόσμου, που ξεπέρασε τους 1.000 και ενώ οι δύο προηγούμενοι τελικοί μαζί, ίσως να μην είχαν τον ανάλογο αριθμό…

Το γυναικείο φύλο μάλιστα ήταν ιδιαίτερα έντονο στις κερκίδες, ενώ πολλά ήταν και τα παιδιά που έδωσαν το παρών στον μεγάλο τελικό. Το μοναδικό μελανό σημείο (που έχει την εξήγηση του όμως) η μη προσέλευση των Ακαδημιών του νομού (μετά την πρόσκληση της ΕΠΣ Ημαθίας), οι οποίες όμως συμμετέχουν το τελευταίο διάστημα σε συνεχόμενα τουρνουά και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν τον ανάλογο χρόνο.

Η ομάδα της Βέροιας απέδειξε για ακόμη μία φορά πως έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός και θεωρούμε σίγουρο (γιατί γνωρίζουμε τις προπονητικές ικανότητες του Σάκη Θεοδοσιάδη) πως θα δημιουργηθεί ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο και τη νέα σεζόν, με στόχο να πρωταγωνιστήσει στη νέα κατηγορία.

Πολλά μπράβο βεβαίως αξίζουν και στον αντίπαλο, τον πλούσιο σε ταλέντο και νιάτα Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, που έδωσε τη δική του μάχη στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις κόντρα στην άμυνα της Βέροιας. Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς έχασε με τραυματισμό τόσο τον Σωτήρη Λίτσι (σε μια πτώση του στο 31ο λεπτό, έπεσε σφαδάζοντας από τους πόνους στον ώμο) όσο και τον Θανάση Ανδρίτσο, που σε μια διεκδίκηση στη μεγάλη περιοχή, βρέθηκε στο έδαφος και αντικαταστάθηκε παραπονούμενος για πόντους στα πλευρά.

Τα γκολ της “Βασίλισσας” σημείωσαν οι Σκαθαρούδης (20′), Κανούλας (73′) και Βεργώνης (86′), τα οποία ήταν και αυτά που έδωσαν τη νίκη και το τρόπαιο στην ιστορική ομάδα της Ημαθίας.

Ακολούθησαν οι απονομές σε ηττημένους και νικητές, τόσο από ανθρώπους του ποδοσφαίρου όσο και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και Δημοτικής Αρχής, ενώ στη θέα της κούπας στα χέρια του Αλέξανδρου Βεργώνη, το γήπεδο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Χριστοδούλου Γ. και Νησελίτη. Τέταρτος διαιτητής ο κ. Παυλίδης

Συνθέσεις

Βέροια : Μπλατσιώτης, Μουχάλης (84’ Ζούρκος), Κυριακίδης, Μαραγκός, Μπακάλης, Ταΐρης, Μπλέτσας (55’ Τσικόπουλος), Βεργώνης, Σκαθαρούδης (80’ Βασίλτσης), Κανούλας, Μεληκιώτης (73’ Μυλωνάς).

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων: Αργυρόπουλος, Ατανάσοφ, Βλάχος, Τσιρίδης, Πέικος, Κιρκιλιανίδης Γ. (77’ Αθανασιάδης), Σωτηράκης, Κουκουράκης (71’ Αναδόλου), Ανδρίτσος (61′ λ.τ. Κιρκιλιανίδης Η.), Παρσόπουλος, Λίτσι (31′ λ.τ. Ζησιόπουλος).

σε λίγο πλούσιο φωτογραφικό υλικό…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected