Κατηγορίες
Διάφορα

Πανικός το πρωί στο λιμάνι της Σερίφου! Έσπασε ο κάβος και με ηρωική προσπάθεια Αντιδημάρχου, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα! (vid)

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σερίφου με το φορτηγό πλοίο «Syros Wind» όπου έσπασαν οι κάβοι στο πλοίο με αποτέλεσμα, να παρασυρθεί από τους ισχυρούς Νότιους ανέμους που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Όπως αναφέρει το Cyclades24, το πλοίο βρίσκονταν πλαγιοδετημένο στο προβλήτα του λιμανιού της Σερίφου, ο αέρας δυνάμωσε ξαφνικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μείνει με ασφάλεια σταθερό εκεί που ήταν. Αρχικά ένα σίδερο στο οποίο είχε δέσει τον έναν από τους κάβους έσπασε με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να αποκολληθεί από την προβλήτα και να κρέμεται στη θάλασσα η σκάλα επιβίβασης.

Στο λιμάνι επικράτησε ένας πανικός, με το πλοίο και τους ναυτικούς να παλεύουν για περισσότερο από μία ώρα με τα μανιασμένα κύματα. Σε όλη αυτή τη διάρκεια ο μονός άνθρωπος στην προβλήτα που βοήθησε και έλυσε τους εναπομείναντες κάβους του πλοίου ενώ λουζόταν όλη η προβλήτα και ο ίδιος από τα κύματα και με κίνδυνο να πέσει στη θάλασσα.

Μέλος του πληρώματος που ήταν στη προβλήτα του λιμανιού αναγκάστηκε να επιβιβαστεί μέσα στο πλοίο με δαγκάνα φορτοεκφόρτωσης των υλικών που διέθετε το πλοίο, καθώς ο χειρίστης της την μετέφερε προς την προβλήτα οπού και επιβιβάστηκε κάπως επεισοδιακά σε αυτήν, με την βοήθεια, του ηρωικού ανθρώπου, οποίος τυγχάνει να είναι και ο αντιδήμαρχος του νησιού, (Δημήτρης Ρώτας).

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά και το πλοίο αναχώρησε για ένα πιο ασφαλές αγκυροβόλιο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected