Κατηγορίες
Basket

Η τρίτη καλύτερη πορεία στην ιστορία του Περιστερίου!

Με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, το Περιστέρι έκλεισε ιδανικά μία σπουδαία πορεία στην κανονική περίοδο, στην επάνοδο του στην Basket League μετά από απουσία πέντε χρόνων.

Φτάνοντας τις 17 νίκες, σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση της ιστορίας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Το 17-9 της τελικής βαθμολογίας, δείχνει ότι οι “κυανοκίτρινοι” έκαναν την τρίτη καλύτερη πορεία τους, πίσω μόνο από τις αντίστοιχες των σεζόν 2000-01 (22-4 με προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη) και 1996-97 (18-8 με προπονητή τον Ντράγκαν Σάκοτα).

Σε ατομικό επίπεδο :

*Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με τη μοναδική τάπα του στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τις 193 στην κατηγορία κι “έπιασε” στην 9η θέση των μπλοκέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Τόνι Κόστνερ.

Ακόμη ο αρχηγός του Περιστερίου, κλέβοντας μία φορά την μπάλα, έφτασε τα 311 κλεψίματα καριέρας κι ανέβηκε στη 14η θέση της σχετικής λίστας της Basket League προσπερνώντας τον Γιώργο Διαμαντόπουλο και τον Νικ Καλάθη (310).

*Ο Ζώης Καράμπελας έφτασε για πρώτη φορά στις 15 εμφανίσεις του στην κατηγορία, σε διψήφιο αριθμό πόντων σημειώνοντας 13. Είχε εννιά στο ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

*Ο Βασίλης Μουράτος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις έξι ασίστ που μοίρασε, αφού την ίδια επίδοση είχε σημειώσει και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη.

Ο Κόνιαρης στη 10άδα των πασέρ του ΠΑΟΚ

Αν και έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του στο Περιστέρι, ο Αντώνης Κόνιαρης έφτασε μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 229 με τον ΠΑΟΚ στη Basket League και μπήκε στην πρώτη 10άδα των πασέρ του Δικεφάλου στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ ξεπέρασε τον Ντι Τζέι Κούπερ που είχε 228 ασίστ στην περίοδο 2013-14.

*Με τα δύο εύστοχα τρίποντα του, ο Φιλ Γκος έφτασε τα 121 με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και έγινε ο 3ος της λίστας των ξένων της ομάδας του, προσπερνώντας τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του Ουίλ Χάτσερ (120).

*Από αυτούς που προσπάθησαν περισσότερο για τον χθεσινό ΠΑΟΚ ήταν ο Θοδωρής Ζάρας. Ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με 13 πόντους -τόσους είχε στο ματς με το Λαύριο της 21ης αγωνιστικής- και σημείωσε ρεκόρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μοιράζοντας τέσσερις ασίστ. Ο έμπειρος γκαρντ-φόργουορντ είχε τρεις ασίστ στην περσινή πρεμιέρα με τον Προμηθέα αλλά και στον 2ο μικρό τελικό κόντρα στην αχαϊκή ομάδα ενώ φέτος δεν ξεπέρασε τις δύο. Έμεινε μάλιστα μία ασίστ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League.

*Με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, ο Μιλένκο Τέπιτς ξεπέρασε τα 300 στην καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Σε ομαδικό επίπεδο :

*Το χθεσινό ήταν το 700ό παιχνίδι κανονικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992-93). Ο απολογισμός του είναι 416 νίκες και 284 ήττες.

*Ο ΠΑΟΚ δεν είχε λύσεις με παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Έτσι περιορίστηκε στους 12 πόντους μέσα από τη ρακέτα, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση της φετινής Basket League που ήταν δική του, αφού στους 12 είχε μείνει και στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό .

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected