Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Με ήττα έκλεισε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Παίδων

Με ήττα έριξε αυλαία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17 η Εθνική Παίδων, η οποία δημιούργησε μεν αρκετές ευκαιρίες απέναντι στην Τσεχία αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί όπως έκανε η αντίπαλός της και μοιραία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Το 2-0 που ήταν το τελικό σκορ στο Carlisle Grounds του Δουβλίνου έφερε την Τσεχία στον επόμενο γύρο χέρι χέρι με το Βέλγιο (σ.σ. ήρθε ισόπαλο με 1-1 κόντρα στη διοργανώτρια Ιρλανδία) ενώ η Εθνική μας αρκέστηκε στη χαρά της συμμετοχής σε μια τελική φάση EuroU17 που δεν είναι άλλωστε και μικρό πράγμα, καθότι η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις 16 κορυφαίες Εθνικές της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το youngtalents.gr, η ισοπαλία δε βόλευε καμία από τις δύο ομάδες και ως εκ τούτου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας το γκολ. Η «γαλανόλευκη» απείλησε μόλις στο 2΄ με τον Σουρλή και ακολούθησαν καλές προσπάθειες από τους Αρσενίδη, Αβεντισιάν, Ασλανίδη ωστόσο η σπουδαία στιγμή για την Εθνική μας ήρθε στο 45΄ όταν ο Τζόλης κέρδισε πέναλτι.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας των Τσέχων. Οι αντίπαλοί μας είχαν κι αυτοί δοκάρι στο 23΄ σε προσπάθεια του Σίλχαρτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Τσέχους στο προσκήνιο και μετά τις δύο πρώτες απειλητικές επισκέψεις με τους Σίλχαρτ και Σιπ, κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Σιπ ήταν ο δημιουργός ο Σεκ εκτέλεσε και η Τσεχία άνοιξε το σκορ στο 53΄. Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει πέντε λεπτά αργότερα με τον Σουρλή που αστόχησε από πλεονεκτική θέση και η Τσεχία μας τιμώρησε σκοράροντας εκ νέου στο 65΄ με κοντινό πλασέ του Πεχ μετά από ασίστ του Κούρκα.

Από εκεί και πέρα με την απογοήτευση να κυριαρχεί στην ελληνική ομάδα, η Τσεχία δημιούργησε κι άλλες φάσεις αλλά ο Τζολάκης δεν επέτρεψε να διευρυνθεί το σκορ.

Η σύνθεση της Εθνικής : Τζολάκης, Τσάβος (85΄ Μανίσογλου), Ασλανίδης, Παναγιώτου, Τζόλης (66΄ Μπελεβώνης), Σουρλής (79΄ Κοτόπουλος), Αβεντισιάν, Παυλίδης, Γρόσδης (85΄ Καράκουτης), Λιάτσος (78΄ Σιατούνης), Αρσενίδης

Η βαθμολογία

Χωρίς τίτλο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected