Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δια χειρός Κέπα η Τσέλσι, αγγλικός “εμφύλιος” και στο Europa League! (vid)

Μαγικές στιγμές για το αγγλικό ποδόσφαιρο, που μετά τον τελικό του Champions League, θα έχει διπλή εκπροσώπηση και στον αντίστοιχο του Europa League!

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των διασυλλογικών διοργανώσεων, ωστόσο οι ιστορίες και οι παραδόσεις είναι για να…σπάνε!

Στο σημερινό “γκραν-γκινιόλ” ματς, ο Κέπα «κατέβασε» τα «ρολά» και η Τσέλσι πήρε τη νίκη με 4-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση) κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και οι «μπλε» πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League στο Μπακού στις 29 Μαΐου.

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Σάρι επέλεξε να δώσει χώρο στην Άιντραχτ και να ψάξει τις αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα στο 14′. Ο Ντα Κόστα σούταρε με τη μία μέσα στην περιοχή και αριστερά μετά από σέντρα του Κόστιτς, όμως ο Κέπα με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε το 0-0.

Η Τσέλσι άρχισε να ισορροπεί το ματς και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 23′ ο Έμερσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον Ζιρού που πλάσαρε στην κίνηση, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Τραπ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ουίλιαν εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Νταβίντ Λουΐζ πήρε την κεφαλιά, όμως οι αμυντικοί της Άιντραχτ έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Ότι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του το έκανε ο Λόφτους – Τσικ στο 28′.  Υπέροχη κάθετη πάσα από τον Αζάρ, ο Λόφτους Τσικ βγήκε απέναντι από τον Τραπ και με πλασέ έκανε το 1-0 για την Τσέλσι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στην πρώτη της ουσιαστικά καλή στιγμή η Άιντραχτ έκανε το 1-1. Ο Γιόβιτς έπαιξε το 1-2 με τον Γκατσίνοβιτς βγήκε απέναντι από τον Κέπα και με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Μετά την ισοφάριση οι Γερμανοί προσπάθησαν να πιέσουν και να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια η Τσέλσι αντέδρασε και ανέβασε στροφές, αλλά και εκείνη δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Εκεί η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Τσέλσι, με το σουτ του Μπάρκλεϊ να περνά λίγο έξω. Οι καλύτερες στιγμές όμως ήταν για την Άιντραχτ. Ο Αλέρ είδε δύο φορές παίκτες των μπλε να διώχνουν προσπάθειες του πάνω στη γραμμή.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Κόστιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αλέρ έστειλε την μπάλα προς την εστία της Τσέλσι με κάτι σαν πλασέ, όμως ο Νταβίντ Λουΐζ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Στις καθυστερήσεις ο Αλέρ αυτή τη φορά με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, αλλά και πάλι

Στο 111 η Τσέλσι είχε μία καλή στιγμή για να σκοράρει. Ο Έμερσον μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Τραπ να αποκρούει. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε και πάλι στον μπακ της Τσέλσι που πήγε να σουτάρει όμως ο Χίντερεγκερ έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του.

Μέχρι το τέλος και των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι :

Αλέ        0-1
Μπάρκλεϊ    1-1
Γιόβιτς        1-2
Αθπιλικουέτα    1-2 (απόκρουση)
Ντε Γκουζμάν    1-3
Ζορζίνιο    2-3
Χίντερεγκερ    2-3 (απόκρουση)
Ντε Λουίζ    3-3
Πασιένσια    3-3 (απόκρουση)
Αζάρ        4-3

Συνθέσεις

Τσέλσι (Μαουρίτσο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν (74′ Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62′ Πέδρο), Λόφτους-Τσικ (85′ Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Ζιρού (96′ Ιγουαΐν)

Αϊντραχτ (Αντι Χούτερ): Αμπρααμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Ρόντε (70′ Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (118′ Πασιένσια), Κόστιτς, Ρέμπιτς (93′ Αλέρ), Γιόβιτς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected