Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κι άλλη αγγλική ομάδα σε τελικό (τι πρωτότυπο…), μεγάλες στιγμές για τον Παπασταθόπουλο! (vid)

Μετά τον “εμφύλιο” που ανέδειξαν οι ημιτελικοί του Champions League (Λίβερπουλ-Τότεναμ), μία ακόμη αγγλική ομάδα θα αγωνιστεί σε τελικό, αυτή τη φορά για τον αντίστοιχο του Europa League!

Αυτή θα είναι η Άρσεναλ, που πέρασε νικηφόρα από το “Μεστάγια” και με δύο νίκες, κλείνει θέση στο Μπακού εκεί όπου θα διεξαχθεί φέτος ο μεγάλος τελικός. Μάλιστα, εκεί μπορεί να βρει την Τσέλσι, η οποία μάχεται την ίδια ώρα κόντρα στην Άιντραχτ Φραγκφούρτης, καθώς το ματς οδηγείται στην παράταση.

Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, οι «κανονιέρηδες» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι με δύο νίκες προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της 29ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ μόλις 10΄ με το πλασέ του Γκαμεϊρό, αλλά 7 λεπτά αργότερα η Άρσεναλ «απάντησε» με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ουσιαστικά η υπόθεση πρόκριση τελείωσε στο 50ό λεπτό, όταν ο Λακαζέτ έβαλε μπροστά την Άρσεναλ. Ο Γκαμεϊρό κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58΄ για τις «νυχτερίδες», αλλά ήταν αδύνατο για την ομάδα του Μαρθελίνο να φτάσει σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα μέσα σε τρία 24ωρα. Ο Ομπαμεγιάνγκ με άλλα δύο τέρματα στο 69΄ και 88΄ «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση των «κανονιέρηδων».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν και πάλι στην ενδεκάδα και θα έχει την ευκαιρία σε 20 ημέρες να διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του σε επίπεδο συλλόγων. Από την άλλη, ο Κέβιν Γκαμεϊρό στην 38η ευρωπαϊκή του συμμετοχή στο Europa League (μία πίσω από τον Εντουάρντο Σάλβιο που έχει τις περισσότερες) με τα δύο γκολ που σημείωσε έφτασε τα 19 στη διοργάνωση και, πλέον, απέχει μόλις ένα από τον Ρανταμέλ Φαλκάο που προηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 20 τέρματα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected