Κατηγορίες
Basket

Επίσημο το -6 για τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη θέση η ΑΕΚ!

Στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε κι επίσημα, από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, μηδενισμός και ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για τη μη συμμετοχή του στον εντός έδρας αγώνα του με την Κύμη, στο ΟΑΚΑ, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League.

Οι «πράσινοι» δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στον αγώνα της Τετάρτης (08/05) με τους Ευβοιώτες, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, και όπως αναμενόταν τιμωρήθηκαν με μηδενισμό και αφαίρεση έξι βαθμών, όπως και πρόστιμο συνολικού ύψους 11.000 ευρώ. Με τα έως τώρα δεδομένα, οι «κυανόλευκοι» με τη νίκη τους στα χαρτιά με 20-0 εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Basket League, με τον Παναθηναϊκό να υποχωρεί στην έκτη θέση της κατάταξης και στον πρώτο γύρο των πλέι οφ να τίθεται αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. Το «τριφύλλι» δεν σκοπεύει να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ.

Βέβαια, εκκρεμεί η προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, αναφορικά με την εγκυρότητα της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» καταγγέλλουν την ΚΕΔ πως προχώρησε στην κλήρωση χωρίς την προβλεπόμενη απαρτία, θεωρώντας παράνομη τη διαδικασία. Η επόμενη συνεδρίαση του ΑΣΕΑΔ είναι προγραμματισμένη για τις 16 Μαΐου, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε την απόφασή του, για να επικυρωθεί η βαθμολογία. Εάν δεν αλλάξει κάτι, πρώτη στην κανονική περίοδο τερματίζει η ΑΕΚ και δεύτερο το Περιστέρι, με τα ζευγάρια των πλέι οφ να διαμορφώνονται ως εξής…

ΑΕΚ-Χολαργός
Περιστέρι-Ήφαιστος Λήμνου
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Προμηθέας Πατρών-ΠΑΟΚ

*Οι ομάδες που αναφέρονται πρώτες έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

«KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ. Επιβάλλεται στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ότι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20-0 υπέρ της αντιπάλου και β) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ από υπαιτιότητά της συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΚΥΜΗ της 8-5-2019.

Ο αθλητικός δικαστής εξέτασε και τα όσα έγιναν την Τετάρτη (08/05) στο ΣΕΦ, στον εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα Πατρών. Ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα και δεν σφύριξε στο ματς, με τους Πειραιώτες να αγωνίζονται κανονικά. Ωστόσο, θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους, καθώς τιμωρήθηκαν με πρόστιμο συνολικού ύψους 4.800 ευρώ,

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για κάθε επίσημη ειδοποίηση πλην της πρώτης για υβριστικό σύνθημα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00€) ΕΥΡΩ, ήτοι συνολικά δύο επιπλήξεις και συνολικό χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οκτακοσίων (2.800,00€) ΕΥΡΩ και β) για περίπτωση επεισοδίων μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (κερκίδες, αποδυτήρια κ.λπ.) κατά την διάρκεια του αγώνα χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 8-5-2019»

Η βαθμολογία

Β
1 ΑΕΚ 44
2 Περιστέρι 43
3 Παναθηναϊκός 42
4 Προμηθέας Πατρών 42
5  ΠΑΟΚ 41
6 Ολυμπιακός 40
7 Ήφαιστος Λήμνου 39
8 Χολαργός 38
9 Άρης 34
10 Ρέθυμνο 34
11 Πανιώνιος 34
12 Κύμη 34
13 Λαύριο 33
14 Κολοσσός Ρόδου 31
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected