Κατηγορίες
Αθλήματα

Επιτυχημένος ο 3ος Δρόμος των Ανακτόρων στην Ημαθία (αποτελέσματα)

Διεξήχθη  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο 3ος Δρόμος των Ανακτόρων στη Βεργίνα, τις Αρχαίες Αιγές, τον τόπο που διάλεξαν οι Μακεδόνες για να ιδρύσουν την πρωτεύουσά τους και εκεί όπου ο Φίλιππος Β’ έχτισε το λαμπρό του ανάκτορο.

Όπως αναφέρει το verianet, ο φετινός αγώνας περιλάμβανε δυο διαφορετικές διαδρομές: μία ορεινή 12 χιλιομέτρων νότια της αρχαίας Ακρόπολης, μια δεύτερη μικρότερη ορεινή διαδρομή 8,3 χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πιερίων, γύρω από το αρχαίο τείχος των Αιγών, καθώς και μια παιδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου στα όρια του οικισμού.

Η εκκίνηση έγινε το πρωί από την πλατεία της Βεργίνας και οι ορεινές διαδρομές του αγώνα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αναδειχθεί η ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό η διαδρομή διερχόταν δίπλα από την αρχαία Νεκρόπολη και από τμήμα του αρχαίου τείχους των Αιγών.

Στο 2,5 χλμ οι συμμετέχοντες άφηναν δεξιά τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου του 15ου αιώνα, ενώ στο 6,4 χλμ διέρχονταν δίπλα από την «Πηγή της Ομορφιάς» και από την Ακρόπολη των αρχαίων Αιγών, όπου και διαχωρίζονταν οι δύο ορεινές διαδρομές.

Η διαδρομή των 12 χλμ ανηφόρισε νότια, ενώ η διαδρομή των 8,3 χλμ κατηφόρισε βόρεια προς την Ακρόπολη.

Στο κατηφορικό τμήμα οι δρομείς των 12 χλμ συνάντησαν τις πηγές και τα υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης του Ανακτόρου.

Τέλος και οι δύο διαδρομές συναντήθηκαν δίπλα στο Ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς.

Στην διαδρομή των 12χλμ, 1ος αναδείχτηκε ο Γιώργος Θάνου, 2ος ο Ηλίας Καραϊωσήφ και 3ος ο Σάκης Δαγδηλέλης και στις γυναίκες 1η η Φωτεινή Ηλιάδου, 2η η Άννα Χριστοδουλίδου και 3η η Αθανασία Γκοντούρα.

Στην διαδρομή των 8.3χλμ, 1ος αναδείχτηκε ο Απόστολος Κουτσουμπές, 2ος ο Αμβρόσιος Δημητριάδης και 3ος ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης ενώ στις γυναίκες 1η Αλίκη Συτμαλίδου, 2η η Αναστασία Κοντογουλίδη και 3η η Γιώτα Αφεντούλη.

Μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα του 3ου Δρόμου των Ανακτόρων ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected