Κατηγορίες
Basket

Γ Εθνική μπάσκετ (3ος όμιλος) Η τελευταία μάχη με στόχο την άνοδο!

Το τέλος της χρονιάς για τη Γ’ Εθνική ήρθε και μαζί η κορύφωση του δράματος, για όσες ομάδες «κυνηγούν» την άνοδό τους, εκείνες που θέλουν ως «κερασάκι στην τούρτα» τον τίτλο, αλλά και εκείνες, που… τρέχουν για να μη βρεθούν του χρόνου στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Στον 3ο όμιλο, η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο ντέρμπι με τον Πρωτέα Γρεβενών, δημιούργησε προϋποθέσεις ανόδου για τον ίδιο και τη Δόξα Λευκάδας. Οι δυο τους υπερτερούν έναντι του συγκροτήματος του Πέτρου Μουρουζίδη, είτε σε διπλή είτε σε τριπλή ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς. Αυτό σημαίνει, ότι αν η Δόξα Λευκάδας κερδίσει στη Μελίκη, «κλειδώνει» με τον ΠΑΣ το δίδυμο της ανόδου.

Παράλληλα, αν σε αυτό το σενάριο ο ΠΑΣ ηττηθεί από τους Τιτάνες Παλαμά, τότε η Δόξα θα είναι και πρωταθλήτρια. Στην περίπτωση, βέβαια, που οι Επτανήσιοι ηττηθούν στη Μελίκη και ο Πρωτέας νικήσει τον Εύαθλο Πολυκάστρου, την άνοδο παίρνει ο Πρωτέας.

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων περιμένει τον αντίπαλό του στον αγώνα κατάταξης, ενώ για την παραμονή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Υποβιβάζονται τρεις ομάδες και αυτές είναι οι Καλαμπάκα, ΑΟΚ Βέροιας και Νικόπολη Πρέβεζας, με την πρώτη να απέχει κατά δύο νίκες από Μελίκη και Εύαθλο Πολυκάστρου, άρα και να νικήσει τους Ημαθιώτες δεν προλαβαίνει.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής :

ΑΟ Καλαμπάκας – ΑΟΚ Βέροιας  0-20 α.α.
ΓΑΣ Μελίκης – Δόξα Λευκάδας
ΑΓΣ Ιωαννίνων – Νικόπολη Πρέβεζας
Τιτάνες Παλαμά – ΠΑΣ Γιάννινα
Πρωτέας Γρεβενών – Εύαθλος Πολυκάστρου
Ίκαροι Τρικάλων – Μαντουλίδης
Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου 1937

Η βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P