Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων – Ελλάδα vs Βέλγιο : Θέαμα και συγκίνηση στη Ρόδο (vid)

Ένα ιδιαίτερο και συγκινητικό Διεθνές Φιλικό Ποδοσφαιρικό διήμερο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Ρόδου στις 11 και 12 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το news12, η Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων της χώρας μας αγωνίστηκε κόντρα στο αντίστοιχο συγκρότημα του Βελγίου επικρατώντας με 3-0 στον πρώτο αγώνα (11/05) και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στον δεύτερο αγώνα (12/05).

Ο ελάχιστος κόσμος που έδωσε το παρών στο Στάδιο ένιωσε μεγάλη συγκίνηση, βλέποντας για πρώτη φορά από κοντά τις συγκινητικές προσπάθειες αυτών τω παιδιών που με δύναμη ψυχής αγωνίστηκαν σε αυτό το σπουδαίο παιχνίδι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική μας ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη και επικράτησε δίκαια στον 1ο αγώνα. Το 1-0 πέτυχε ο Πανίδης. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0. Ο Μπαγκογιάννης έκανε το 3- 0. Ο Μαρίγκος δυο φορές σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η σύνθεση της Εθνικής μας: Υδραίος Αλέξανδρος (GK), Τσικούρας Πέτρος, Λαζαρίδης Γιώργος, Τσίγκας Τάσος (C), Μπακογιάννης Βασίλης, Μαρίγκος Λάζαρος, Πανίδης Βασίλης
Αναπληρωματικοί: Θεοδωρίδης Αλέξανδρος (GK), Σύρμας Αθανάσιος, Τουμαράς Βασίλης και Γίδαρης Άριστείδη).

Προπονητής: Απόστολος Μπαλτούμας.
Τeam Manager: Άρης Μαρόπουλος,
Ψυχολόγος: Δημήτρης Πετρούνιας,
Φυσικοθεραπεύτρια: Χριστίνα Σούρλα,
Φροντιστής: Χρήστος Μωραίτης.
Πρόεδρος: Παναγιώτης Καδάς

Διαιτητές των αγώνων ήταν οι κ.κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος και Γιαγκιτζόγλου Λάζαρος από την Ημαθία. Μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής, απένειμε αναμνηστικά κύπελλα και στα δυο ομάδες.