Κατηγορίες
Basket

Μετά το Ναύπλιο 2017 και το ποδόσφαιρο, πρωτάθλημα και στο μπάσκετ για την όμορφη πόλη της Πελοποννήσου!

Πρωταθλητής στο Νότο της Β’ Εθνικής αναδείχθηκε ο Οίαξ Ναυπλίου που μπορεί να ηττήθηκε από τον Παπάγου, ηττήθηκε όμως και η Δάφνη Δαφνίου, με την ομάδα της Αργολίδας να τερματίζει στην 1η θέση.

Την πρώτη θέση του πρωταθλήματος στο Νότο της Β’ Εθνικής κατέκτησε ο Οίαξ Ναυπλίου, ο οποίος ηττήθηκε μεν σε έναν αγώνα γιορτή από τον Παπάγου, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το αρνητικό αποτέλεσμα η Δάφνη Δαφνίου που ηττήθηκε με τη σειρά της από τον ΚΑΟ Κορίνθου. Στα μπαράζ κατάταξης θα βρεθούν Τρίτων και Παγκράτι που πήραν τα ροζ φύλλα αγώνα κόντρα σε Πανελευσινιακός και Κρόνο Αγ. Δημητρίου αντίστοιχα. Με διπλό στο Δαΐς έκλεισε τη σεζόν ο Μανδραϊκός. Με 8 σερί νίκες τελείωσε τη σεζόν ο Πανερυθραϊκός επικρατώντας του Γλαύκου εκτός έδρας.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την καριέρα του ο Τόλης Κουτρούλιας, με τον υπερ-σκόρερ των εθνικών πρωταθλημάτων να κρεμάει τη φανέλα του μετά τη σημερινή νίκη επί του πρωταθλητή Οίακα Ναυπλίου, επικρατώντας με 106-96. Ο Οίαξ μπορεί να φοβήθηκε ότι θα έχανε τον τίτλο του πρωταθλητή, όμως η ήττα της Δάφνης στην Κόρινθο από τον ΚΑΟΚ διατήρησε την ομάδα της Αργολίδας στην κορυφή. Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, με τις δύο ομάδες να παίζουν απελευθερωμένα και επιθετικά και τους “στρατηγούς” να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, ειδικά στο β’ ημίχρονο, όπου ευτύχησαν να προηγηθούν ακόμα και με διψήφια διαφορά πόντων.

Ο Οίαξ προσπάθησε στα τελευταία 2′ λεπτά να διεκδικήσει το διπλό, όμως η ομάδα των Βορείων Προαστίων ξεπέρασε τους 100 πόντους και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Μετά το τέλος του αγώνα οι άνθρωποι του Παπάγου βράβευσαν τον Τόλη Κουτρούλια για την προσφορά του στην ομάδα τη φετινή σεζόν αλλά και για τη συνολική του πορεία στα ελληνικά παρκέ. Ο έμπειρος “ψηλός” τελείωσε τον αγώνα στους 21 πόντους, με τον Ζώρζο να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός με 28 πόντους.

αποτελέσματα και τελική βαθμολογία στο basketblog

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected