Basket

Στην τρίτη θέση η Ρεάλ, 95-74 τη Φενέρ

Σε ένα ματς που οι δύο ομάδες σεβάστηκαν το άθλημα και δεν το υποτίμησαν ούτε δευτερόλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 94-75 για να κατακτήσει την τρίτη θέση, με τους Φακούντο Καμπάτσο και Γκουστάβο Αγιόν να πραγματοποιούν σπουδαίες εμφανίσεις.

Το παιχνίδι ωστόσο στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Έρικ Γκριν σε ανύποπτη φάση στην τέταρτη περίοδο, με τον Αμερικανό να αποχωρεί με φορείο δείχνοντας να υποφέρει από τους πόντους.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα των Μαδριλένων που έφτασαν από πολύ νωρίς σε double score (9-18, 6′), με τους παίκτες της Φενέρ να ισορροπούν γρήγορα και να μειώνουν σε 16-24 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η κυριαρχία της Ρεάλ δεν κράτησε πολύ όμως καθώς οι Μέλι και Γκούντουριτς έδωσαν λύσεις και οι Τούρκοι προσπέρασαν με τρίποντο του πρώτου (32-31, 16′). Ρέγιες και Κοζέρ έβαλαν ξανά μπροστά την ομάδα τους, ωστόσο ένα τρίποντο του Σλούκα στα 34” για το ημίχρονο διαμόρφωσε το 40-38.

Χέρι χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο οι παίκτες του Λάσο έκαναν την αντεπίθεσή τους. Ο Γκούντουριτς πέτυχε τη βολή για το 61-58, με τη Ρεάλ να κάνει επιμέρους σκορ 11-2 για να περάσει μπροστά στο τέλος της περιόδου (63-69). Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο των Ισπανών που ξεκίνησαν με σερί 10-0 την τελευταία περίοδο φτάνοντας στο +21 (63-84, 36′), με τους Καμπάτσο και Αγιόν να κάνουν… όργια. Σε εκείνο το σημείο ήρθε κι ένας τραυματισμός για τον Έρικ Γκριν , με τον Αμερικανό να αποχωρεί με φορείο σφαδάζοντας από τους πόνους. Το τελευταίο τρίλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Ρεάλ να φτάνει στη νίκη με το τελικό… και να κατακτά την τρίτη θέση, αφήνοντας τη Φενέρ στην τέταρτη θέση.

Δεκάλεπτα: 16-24, 40-38, 63-69, 75-94

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected