Κατηγορίες
Basket

Και φέτος στα προημιτελικά ο Προμηθέας Πάτρας!

Μία θέση στα ημιτελικά της Basket League εξασφάλισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Προμηθέας, αφού ζευγάρωσε τις νίκες του επί του ΠΑΟΚ.

Η αχαϊκή ομάδα επικράτησε του Δικεφάλου και στη Θεσσαλονίκη με 76-68. Ο ΠΑΟΚ που ήταν πολύ ανταγωνιστικός παρότι εμφανίστηκε και σήμερα με ελλειπή σύνθεση, έμεινε εκτός τελικής τετράδας για τέταρτη φορά στα τελευταία οχτώ χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ελαφρώς καλύτερος του Προμηθέα στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του το προβάδισμα, παρότι δεν βρήκε σκορ από την περίμετρο (0/7 τρίποντα). Προηγήθηκε με 9-8 στο 5ο λεπτό και 19-17 στο 10ο, έχοντας μόνο ένα λάθος. Οι γηπεδούχοι παρά την πίεση του Προμηθέα που άπλωσε την άμυνα του σε όλο το γήπεδο, συνέχισαν να αποφεύγουν τα λάθη αφού η στατιστική τους έδειξε μόλις δύο στο τέλος του πρώτου μέρους. Έτσι μετά το ισόπαλο 21-21 του 15ου λεπτού, προηγήθηκαν με πέντε στο 18ο (31-26) και πήγαν με το υπέρ τους 37-35 στα αποδυτήρια.

Ο Προμηθέας μπήκε με μεγαλύτερη επιθετικότητα και στις δύο πλευρές του παρκέ και με σερί 9-2 στα πρώτα έξι λεπτά, προσπέρασε με 44-39. Ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε να μην χάσει την επαφή του με το σκορ (η διαφορά δεν άνοιξε περισσότερο από τους πέντε πόντους) και με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του στο παιχνίδι, στην εκπνοή της τρίτης περιόδου από τον Τσόχλα (μέχρι εκείνο το σημείο είχε 15 άστοχα σουτ) ανέκτησε το προβάδισμα (50-48).

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο ΠΑΟΚ παρά τα προβλήματα του έδειχνε ικανός να διεκδικήσει τη νίκη ως το τέλος. Ο Προμηθέας μπήκε καλύτερα όμως στην τέταρτη περίοδο και πριν τη συμπλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών λεπτών, ξέφυγε με επτά (52-59). Οι δυνάμεις έδειχναν να εγκαταλείπουν τους γηπεδούχους, κάτι που φαινόταν κυρίως στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Προμηθέας έβρισκε σκορ στον αιφνιδιασμό και ελεύθερα σουτ κι έτσι άνοιξε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (57-68 στο 36′). Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πια τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι και ο Προμηθέας έφτασε δίκαια στο 76-68, παίρνοντας την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-35, 50-48, 68-76.

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected