Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε στο Roland Garros η Γραμματικοπούλου (vid)

H Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γνώρισε την ήττα από τη Varvara Lepchenko και αποχαιρέτησε το όνειρο της πρόκρισης στο πρώτο Grand Slam τουρνουά στην καριέρα της.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια “λύγισε” από την έμπειρη και δυνατή Lepchenko με 6-2, 6-2, ολοκληρώνοντας έτσι το πέρασμά της από το προκριματικό ταμπλό του Roland Garros.

Θυμίζουμε πως πέτυχε 2 νίκες στα 3 σετ η Βαλεντίνη τις προηγούμενες ημέρες, απέναντι στις Kimberly Birrell και Heather Watson. Κόντρα στην Watson κατάφερε μάλιστα να σβήσει και 2 match point, επιστρέφοντας από το 3-5 στο 3ο σετ.

Λιγότερες από 24 ώρες μετά από αυτή την εξαντλητική αναμέτρηση, η Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε στα γήπεδα του Roland Garros για να αντιμετωπίσει τη Lepchenko, που πήρε χωρίς χαμένο σετ την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό.

Η Lepchenko απέφυγε τα πολλά λάθη κάνοντας ένα “καθαρό” παιχνίδι, με 23 winners και 20 αβίαστα λάθη. Στα 28 λάθη σταμάτησε η Βαλεντίνη , η οποία είχε και 20 winners.

Το παιχνίδι μπορεί να ήταν κλειστό στα πρώτα λεπτά, με την Βαλεντίνη να μένει προσωρινά πίσω με 1-2 αλλά να ισοφαρίζει αμέσως σε 2-2, η 33χρονη Αμερικανίδα όμως κατάφερε να κάνει ένα σερί 8 κερδισμένων games, που την έδωσε το 1ο σετ με 6-2 και την έβαλε μπροστά με 4-0 στο 2ο σετ!

Αν και εμφανώς απογοητευμένη, η Γραμματικοπούλου δεν τα παράτησε. Μείωσε σε 2-4 και είχε 2 game points για το 3-4, το σερί της όμως σταμάτησε καθώς έχασε τις ευκαιρίες αυτές και το πλήρωσε.

Η Lepchenko έκανε νέο break για το 5-2 και σέρβιρε με επιτυχία για το 6-2, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι στο 3ο της match point και σβήνοντας 2 ακόμα break point της Ελληνίδας παίκτριας, που σίγουρα αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες και στην ουσία έδωσε δυο γεμάτα σετ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected