Κατηγορίες
Αθλήματα

Νίκη με σπουδαία ανατροπή ο Τσιτσιπάς! (vid)

Παρότι δεν έβγαλε το καλύτερό του πρόσωπο στην επιφάνεια και κινδύνεψε απέναντι στον Hugo Dellien, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον μαχητικό Βολιβιανό με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Σχεδόν 3 ώρες χρειάστηκε να μείνει στο Simmone Mathieu και να παλέψει για την πρόκριση ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πήρε τελικά τη νίκη απέναντι στον Hugo Dellien με 4-6, 6-0, 6-3, 7-5.

Ο Τσιτσιπάς, θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο του Roland Garros. Tελευταίος ήταν ο Νικόλας Καλογερόπουλος, που ήταν στον 3ο γύρο της διοργάνωσης του 1967!

Όπως αναφέρει το tennisnews.gr, δεν έκανε κακό παιχνίδι ο Τσιτσιπάς, είχε όμως αρκετά σκαμπανεβάσματα και αυτό φάνηκε περισσότερο στο 1ο και στο 4ο σετ. Ο απολογισμός του Έλληνα τενίστα ήταν καλός, με 42 winners και 34 αβίαστα λάθη, ενώ 31 winners και 44 λάθη είχε ο Dellien, που προχθές έγινε ο πρώτος Βολιβιανός τενίστας που πετυχαίνει Grand Slam νίκη στα τελευταία 36 χρόνια.

Ο Στέφανος άνοιξε τον αγώνα με break και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1. Δεν διατήρησε όμως το προβάδισμά του και ο Dellien, ο οποίος είχε τρομερή επιτυχία σήμερα στα χτυπήματα drop shot και προσπαθούσε συνεχώς να κάνει τον Στέφανο να τρέξει, κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα games και να προηγηθεί με 4-3.

Μάλιστα, η αντεπίθεση του συνεχίστηκε και μετά τη μικρή διακοπή που ακολούθησε, εξαιτίας ενός μικρο-τραυματισμού του στον αστράγαλο, που τον υποχρέωσε να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ για να δέσει το πόδι του. Όταν συνεχίστηκε το ματς, ο Βολιβιανός έκανε νέο break στο 10ο game και κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Έκανε πολλά λάθη ωστόσο ο Dellien στο 2ο σετ και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Στέφανο, που ανέβασε την απόδοσή του, να περάσει σε μια αντεπίθεση διαρκείας. Μπορεί το 6-0 στο 3ο σετ να μην απεικονίζει τόσο την αγωνιστική άνοδο του Στέφανου και περισσότερο την πτώση του Βολιβιανού, ο πρωταθλητής μας όμως ήταν ανεβασμένος και έδειξε αποφασιστικότητα να μην παραχωρήσει τίποτα στον αντίπαλό του, παίζοντας με μεγάλη σοβαρότητα όλους τους πόντους.

Κερδίζοντας τα 12 από τα 15 games που διαδέχτηκαν το 1ο σετ, ο Στέφανος πήρε και το 3ο σετ με 6-3, κάνοντας break στο σερβίς του Βολιβιανού στο 3ο (2-1) και στο 9ο game (6-3).

Στο 4ο σετ ο προβληματισμός επανήλθε στο μέρος του Στέφανου, καθώς ο Dellien έκανε ένα γρήγορο break και προηγήθηκε με 2-0. Διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το 4-2 ο Βολιβιανός, στο 8ο game όμως έκανε το break back ο Στεφ, ο οποίος προηγήθηκε αργότερα με 5-4 και με 6-5, αναγκάζοντας τον αντίπαλό του να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά.

Την πρώτη φορά τα κατάφερε, επιστρέφοντας μάλιστα από το 0-40 και σβήνοντας 3 διαδοχικά match point. Τη δεύτερη όμως όχι, με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται με πολύ όμορφο winner το 4ο match point του συνολικά, διαμορφώνοντας το 7-5 στο 4ο σετ, έπειτα από 2 ώρες και 49 λεπτά αγώνα.

Στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Roberto Carballes Baena και Filip Krajinovic.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected