Κατηγορίες
Basket

Τέταρτος στις ασίστ στην ιστορία της Α Εθνικής ο Νικ Καλάθης!

Το απόγευμα του… ανήκε. Ο Νικ Καλάθης οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί του Περιστερίου μέσα από μία σειρά ατομικών επιτευγμάτων.

Ξεχώρισε ασφαλώς εκείνο της αναρρίχησης του στην 4η θέση των πασέρ στην ιστορία της Basket League.

Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 1.102 ασίστ στην κατηγορία και ξεπέρασε έναν σπουδαίο πασέρ του παρελθόντος, τον νυν προπονητή του Ιωνικού Νίκαιας Νίκο Βετούλα που στα χρόνια που βρισκόταν στο παρκέ, μέτρησε 1.093 τελικές πάσες.

Όσο για τη λίστα των κορυφαίων πασέρ πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη (2.167) και τον Δημήτρη Διαμαντίδη (2.144).

Ο Βασιλόπουλος προσπέρασε τον Οικονόμου

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος συνεχίζει να “σκαρφαλώνει” στις ιστορικές λίστες του Πρωταθλήματος. Το σημερινό ήταν το 372ο παιχνίδι του σε αυτό και έγινε ο 27ος της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) αφού ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου.

Ο αρχηγός του Περιστερίου Βίκος Cola με τους 11 πόντους του, έγινε ο 53ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που έφτασε τους 2.300. Ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τον Δημήτρη Μαυροειδή που έκλεισε τη σεζόν στους 2.289.

Ακόμη ο Βασιλόπουλος με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε στο ΟΑΚΑ, έφτασε τα 1.423 και έγινε ο 19ος ριμπάουντερ στην ιστορία της Betshop Basket League αφού άφησε πίσω του τον Μιχάλη Κακιούζη (1.421).

Όπως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς έτσι και σήμερα, ο Έντουαρντ Ντάνιελ μοίρασε τέσσερις ασίστ, στην κορυφαία επίδοση του στη σεζόν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected