Κατηγορίες
Basket

Τα τρία τρίποντα που έδωσαν τη μεγάλη νίκη στους Warriors! (vid)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έδειξαν χαρακτήρα στη «Scotiabank Arena», κερδίζοντας με 106-105 τους Τορόντο Ράπτορς, και μείωσαν σε 3-2 τους τελικούς στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ.

Ωστόσο, είδαν τον Κέβιν Ντουράντ -που επέστρεψε στη δράση- να αποχώρησε τραυματίας, με τον τζένεραλ μάνατζερ Μπομπ Μάιερς να ανακοινώνει κλαίγοντας ότι χτύπησε στον αχίλλειο τένοντα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το μέγεθος του τραυματισμού του.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, oι «πολεμιστές» έμειναν «ζωντανοί» επί καναδικού εδάφους, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν μες στο «σπίτι» τους τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους στο ΝΒΑ, αλλά έχασαν τόσο τον KD κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου όσο και τον Κεβόν Λούνεϊ στο τέταρτο δωδεκάλεπτο. «Είναι τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα. Δεν είναι ακόμα γνωστό το μέγεθος του τραυματισμού, θα κάνει μαγνητική αύριο. Εάν θέλετε να κατηγορήσετε κάποιον για τον τραυματισμό του, τότε κατηγορήστε εμένα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο GM των φιλοξενούμενων.

Οι «πτερόσαυροι» προηγήθηκαν με 103-97, 3.5’ πριν από το τέλος, αλλά οι παίκτες του Στιβ Κερ δεν το έβαλαν κάτω και με καθοριστικά τρίποντα από τους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον πέρασαν μπροστά με 106-103, ένα λεπτό πριν από το φινάλε. Ο Κάιλ Λόουρι ευστόχησε σε δίποντο, αλλά εν συνεχεία ο ίδιος αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε, με τη νίκη να μένει στους φιλοξενούμενους.

Ο Κάρι τελείωσε με 31π., οκτώ ριμπάουντ και εφτά ασίστ, ο Τόμπσον με 26π. και ο Ντρέιμοντ Γκριν με 10π., ισάριθμα ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, ενώ ο Ντουράντ είχε 11π. σε 11.57’ και ο Λούνεϊ 4π. σε 17.49’. Άλλους 14π. σκόραρε ο Ντε Μάρκους Κάζινς.

Ο Καουάι Λέοναρντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ από πλευράς ηττημένων, με 26π. αλλά με 9/24 σουτ εντός παιδιάς, έχοντας και δώδεκα ριμπάουντ, έξι ασίστ. Ο Λόουρι είχε 18π., ο Μαρκ Γκασόλ 17π. και οκτώ ριμπάουντ και ο Σερτζ Ιμπάκα 15π. Στα χαμηλά έμεινε ο Πασκάλ Σιάκαμ, με 12π.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected