Εθνικές Ομάδες

Χρυσή σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την Εθνική Κωφών!

Το Ηράκλειο και η Κρήτη έφεραν “γούρι” στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Κωφών, αφού για πρώτη φορά κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει το athlitiko.gr, η Εθνική Κωφών επιβλήθηκε με 3-1 της Ιρλανδίας στον μικρό τελικό, που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι καλύτερο, αφού ήταν άτυχο στον ημιτελικό με τη Γερμανία.

Στο 15′ από κόρνερ που κέρδισε η ελληνική ομάδα υπήρξε “κομπίνα” και ωραία συνεργασία, με τον Διονυσάτο να βρίσκει με πλασαριστή εκτέλεση τον Μικελάτο, που με τη σειρά του πάσαρε εντός περιοχής στον Γεωργίου, ο οποίος στόπαρε ωραία την μπάλα, απέφυγε έναν αντίπαλο και με σουτ “βρήκε” δίχτυα για το 1-0.

Στο 31′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής (Γεωργίου) αξιοποίησε την πάσα του Σκέμπη, ο οποίος πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την “ασίστ”, σημειώνοντας το 2-0.

Η Ιρλανδία έμεινε με δέκα παίκτες στο 47′ λόγω αποβολής του Μάρεϊ, που αρχικά αντίκρισε κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα και εν συνεχεία για διαμαρτυρία. Στο 55′ ο Καναβόγιαννης μετά από κόρνερ του Διονυσάτου “σημάδεψε” το δοκάρι της εστίας του Γουόλς.

Η Ελλάδα έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 71′ όταν από γέμισμα του Δουγέκου ο Γουόλς βγήκε από την εστία του και προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά “έπιασε αέρα” με αποτέλεσμα ο Ιωαννίδης σε κενή εστία να σκοράρει για το 3-0. Στο 79′ ο παίκτης-προπονητής της Ιρλανδίας Γουότσον αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Ιρλανδία έφτασε στο γκολ της τιμής στο 90′ με τον Μαγκουάιρ, που πάσαρε στον Ρέα, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Παππάς για να σκοράρει στην επαναφορά ο Μαγκουάιρ.

Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε η βράβευση στον 45χρονο Θεοφάνη Πρίφτη, για την προσφορά του και την πολυετή παρουσία του στην Εθνική Κωφών.

Διαιτητής: Σούρερ (Γερμανία)
Βοηθοί: Μαυραντωνάκης – Γαρεφαλάκης (Ελλάδα)
4ος διαιτητής: Πέδρο Κόστα (Πορτογαλία)

Συνθέσεις

Ιρλανδία (Τζόι Γουότσον): Γουόλς, Μάχερ, Μακόρμικ (63′ Μαλόουν), Γκρίερ, Γουότσον, Κάσεντι (46′ Μαγκουάιρ), Γιάνγκ, Μάρεϊ, Μακ Κάρα, Ρέα, Ντάρι Νταν (46′ Μπερν).

Ελλάδα (Γιάννης Δημητρίου): Παππάς, Καράμπελας, Γεωργακόπουλος, Γεωργίου (54′ Δημάκος), Σκέμπης, Διονυσάτος, Δουγέκος, Μπάλας, Ιωαννίδης (81′ Γιασιάς), Μικελάτος, Καναβόγιαννης (68′ Μπεγκάι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected