Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Το φετινό δαχτυλίδι στους “πρωτάρηδες”! (vids)

Ιστορία έγραψαν οι Τορόντο Ράπτορς, νίκησαν με 114-110 τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο Όκλαντ και με 4-2 νίκες κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο τους στο ΝΒΑ.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Καουάι Λέοναρντ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στους φετινούς τελικούς, ενώ οι «πολεμιστές» είδαν τον Κλέι Τόμπσον να αποχωρεί τραυματίας στο αριστερό γόνατο κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Όπως έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, μετά το τέλος του ματς στην «Oracle Arena», υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο και θα αναγκαστεί να μείνει για σημαντικό διάστημα εκτός. Η επιστροφή του στα παρκέ αναμένεται, πλέον, μες στο 2020.

Ο Κάιλ Λόουρι με 26π., δέκα ασίστ και εφτά ριμπάουντ και ο Πασκάλ Σιάκαμ με 26π. και δέκα ριμπάουντ ηγήθηκαν επιθετικά των «πτερόσαυρων», με το Λέοναρντ να προσθέτει άλλους 22π., όσους είχε και ο Φρεντ Βαν Βλιτ. Ο Σερτζ Ιμπάκα σκόραρε 15π., ενώ ο Μαρκ Γκασόλ έμεινε στα χαμηλά με μόλις 3π., αν και είχε εννέα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Ο Τόμπσον, πριν αποχωρήσει, πρόλαβε να βάλει 30π. Ο Στεφ Κάρι τελείωσε με 21π. και εφτά ασίστ, ο Αντρέ Ιγκουοντάλα με 22π. και ο Ντρέιμοντ Γκριν έκανε triple double με 11π., δεκαεννέα ριμπάουντ και δεκατρείς ασίστ, είχε όμως και οκτώ λάθη.

Οι παίκτες του Στιβ Κερ είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη και να στείλουν τη σειρά σε έβδομο και τελευταίο ματς, στη «Scotiabank Arena», αλλά ο Κάρι δεν βρήκε στόχο στο τρίποντο που επιχείρησε, με το σκορ στο 111-110 υπέρ των φιλοξενούμενων. Εν συνεχεία ο Γκριν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Λέοναρντ με συνολικά τρεις βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στέλνοντας εαυτόν και συμπαίκτες στα ουράνια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected