Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον τελικό για 13η φορά ο Φέντερερ! (vids)

O Roger Federer απέκλεισε τον Pierre-Hugues Herbert μέσα σε 62 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό του Halle για 13η φορά στην καριέρα του, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στον 10ο τίτλο του στο τουρνουά της Γερμανίας.

Ένα νέο ρεκόρ βρίσκεται προ των πυλών για τον Roger Federer, μακράν τον πιο επιτυχημένο παίκτη του Halle Open. Ο 37χρονος Ελβετός, επιβλήθηκε του Herbert με 6-3, 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για 13η φορά στα τελευταία 16 χρόνια!

Όπως αναφέρει το tennisnews, θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του, έχοντας ήδη τους περισσότερους σε μια μόνο διοργάνωση στην καριέρα του στο συγκεκριμένο τουρνουά. Θα είναι στον τελικό για 7η φορά στα 8 τελευταία τουρνουά του Halle, καθώς από το 2012 μέχρι σήμερα, έχει απουσιάσει μόνο από τον τελικό του 2016.

Σήμερα ο “Βασιλιάς” επέστρεψε στις “καθαρές” νίκες, μετά από δυο πολύ δύσκολες επικρατήσεις απέναντι στους Jo-Wilfried Tsonga και Roberto Bautista Agut. Από τον Herbert έχασε μόλις 6 games και πήρε την πιο άνετη νίκη του ως τώρα στην εβδομάδα, σε 62 μόλις λεπτά.

Έχασε μόνο 5 πόντους σε 9 service games ο Roger, o οποίος κέρδισε τους 24 από τους 28 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 12 από τους 13 στα δεύτερα. Δεν απειλήθηκε με break point και αξιοποίησε τις 3 από τις 8 δικές του ευκαιρίες, για να κάνει 3 break στο σερβίς του Γάλλου.

Στον αυριανό τελικό (14:00, COSMOTE SPORT 6HD), ο Federer θα αντιμετωπίσει τον David Goffin, που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των 8 παιχνιδιών του Matteo Berrettini, κερδίζοντάς τον με 7-6 (4), 6-3.

Για 9η φορά θα συναντηθούν Federer και Goffin, με τον Ελβετό να κυριαρχεί με 7-1 νίκες. Ο Βέλγος ωστόσο είχε κερδίσει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που έδωσαν, τον ημιτελικό του ATP Finals το 2017, όταν έφτασε και στη σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας του.

Εκτός από τον 10ο τίτλο του στο Halle, o Federer θα διεκδικήσει και τον 102ο τίτλο της καριέρας του, με σκοπό να μειώσει κι άλλο τη διαφορά του από τον recordman Jimmy Connors, που έχει 109 τίτλους. Θα είναι ο 155ος τελικός για τον Ελβετό (!), που έχει ρεκόρ ως φιναλίστ 101-53 νίκες.

Επίσης θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο του στο γρασίδι (κορυφαίο ρεκόρ) και τον 3ο στη φετινή χρονιά, μετά από το Ντουμπάι και το Μαϊάμι. Αν τα καταφέρει, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στο 2019 που κερδίζει 3 τίτλους.

Για τον Goffin, αυτός θα είναι ο 12ος τελικός καριέρας και θα προσπαθήσει να κερδίσει τον 5ο τίτλο του (4-7). Έχει να κερδίσει τίτλο από τον Οκτώβριο του 2016 ο Βέλγος, ο οποίος θα παίξει στον πρώτο του τελικό από το ATP Finals του 2017.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected