Κύπελλο Ελλάδος

Εκδόθηκε η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας 2019-2020, που περιλαμβάνει και τον νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Στην πρώτη φάση θα συμμετέχουν υποχρεωτικά οι κυπελλούχοι των Ενώσεων. Από το σύνολο των 53 ομάδων, αφαιρούνται οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, Λασιθίου, Ημαθίας, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής και Δωδεκανήσου, που ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην FL και θα συμμετέχουν στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (με τις ομάδες της Football League), άρα το σύνολο των ομάδων θα είναι 47.

Αυτές θα συγκροτήσουν 23 ζευγάρια με γεωγραφικά κριτήρια και οι αγώνες θα είναι μονοί.

Στη δεύτερη φάση θα αγωνιστούν οι 24 ομάδες που προκριθήκαν από την 1η φάση και μετά από κλήρωση (πάλι με γεωγραφικά κριτήρια) συγκροτούνται 12 ζευγάρια από τα οποία θα προκύψουν 12 νικήτριες ομάδες. Οι αγώνες είναι επίσης μονοί.

Στην τρίτη φάση θα αγωνιστούν οι 12 νικήτριες ομάδες της 2ης φάσης και οι 14 ομάδες της Football League, όπου σχηματίζονται δύο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο αποτελείται από τις 14 ομάδες της Football League και το δεύτερο από τις 12 ερασιτεχνικές ομάδες που προκρίθηκαν από τη 2η φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια και ένα που προκύπτει από τις δύο ομάδες της Football League που θα παραμείνουν. Oι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων. Ο 13ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων της FL θα γίνει στην έδρα της ομάδος που κληρώθηκε πρώτη.

Στην τέταρτη φάση συμμετέχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση και οι 12 ομάδες της Super League 2, όπου σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο αποτελείται από τις ομάδες της Super League 2 και το δεύτερο από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 12 νικήτριες
ομάδες. Η 13η ομάδα που παρέμεινε στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στην έδρα των αδυνάτων.

Στην πέμπτη φάση συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα, οι οκτώ (8) ομάδες της Super League 1 από την 6η έως την 13η θέση του
βαθμολογικού πίνακα της Super League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και η πρωταθλήτρια ομάδα της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 (σύνολο 22 ομάδες). Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις εννέα (9) ομάδες της Super League 1 και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η φάση.

Στην έκτη φάση (Φάση των 16) συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019
της Super League. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις πέντε (5) ομάδες της Super League που μπαίνουν στην παρούσα φάση και από τις τρεις (3) επόμενες στην σειρά κατάταξης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Super League περιόδου 2018-2019, από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί κατά σειρά ή της δεύτερης κατηγορίας, αν δεν επαρκούν της Super League με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2018-2019) και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις εναπομείνασες ομάδες.

δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected