Κατηγορίες
Αθλήματα

Nίκη και φετινό ρεκόρ για τη Σπανουδάκη!

Την πρόκριση στον ημιτελικό των Ευρωπαϊκών αγώνων στο Μινσκ πήρε η εθνική μας ομάδα, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλο της στα σημερινά ρεπεσάζ.

Η αποστολή μας συγκέντρωσε 72 βαθμούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, ωστόσο έχασε την πρώτη θέση από την Ιταλία, που ήταν νικήτρια στο τελευταίο αγώνισμα, το “κυνηγητό” . Θυμίζουμε πως στο τελευταίο αγώνισμα (800Χ600Χ400Χ200) οι ομάδες ξεκινούν με το αβαντάζ του χρόνου, που δίνει η βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδας. Δηλαδή η Ιταλία κατάφερε, ήταν νικήτρια παρά παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε περίπου τρία δευτερόλεπτα μετά την ελληνική ομάδα. Την ελληνική τετράδα αποτελούσαν οι Χρήστος Κοτίτσας, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Κώστας Νάκος και Κορίνα Πολίτη. Η ομάδα μας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στη δεύτερη ημέρα των αγώνων, με καλύτερη αυτή του Κώστα Δουβαλίδη, που έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο της Ντόχα (διαβάστε εδώ).

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Ραφαέλα Σπανουδάκη στη σημερινή ημέρα των αγώνων στίβου στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ.

Η έμπειρη αθλήτρια όχι μόνο επικράτησε στα 100 μ. και απέσπασε τους 12 πολύτιμους βαθμούς για την ελληνική ομάδα, αλλά με 11.44 (1,6) βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 11.55 από το μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά”. Η πρωταθλήτρια μας δείχνει σταδιακά να βρίσκει τον αγωνιστικό της ρυθμό και μαζί το δρόμο για γρήγορες κούρσες.

Η Σπανουδάκη έχει ήδη κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση, χάρη στην παρουσία της στο αγώνισμα το μεσημέρι της Κυριακής. Η ομάδα μας αγωνίζεται σήμερα στη διαδικασία των ρεπεσάζ και για να προκριθεί στον αυριανό τελικό πρέπει να είναι στις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ της.

Συντηρητικό αγώνα, που όμως, της έδωσε το ζητούμενο αποτέλεσμα έκανε η Εφη Κολοκυθά, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο μήκος με οχτώ βαθμούς. Η αθλήτρια μας πατώντας σε όλα τις άλματα περίπου ένα παπούτσι πίσω από τη βαλβίδα κατάφερε να πάρει σίγουρες νίκες έχοντας καλύτερο άλμα στα 6,08 μ. (-0,5). Θυμίζουμε πως οι έξι αθλήτριες του γκρουπ χωρίστηκαν αρχικά σε δύο γκρουπ των τριών, με μεταξύ τους αναμετρήσεις κι έπειτα συνέχισαν στις θέσεις κατάταξης, με την Ελληνίδα να επικρατεί στην κόντρα για την τρίτη θέση.

Δύο νίκες έκανε στον πρώτο γύρο του ακοντισμού η Σοφία Υφαντίδου κι αυτό της έδωσε το πλεονέκτημα να αγωνιστεί στη συνέχεια στον αγώνα κατάταξης για την πρώτη θέση κόντρα στην Μαντάρα Παλαμέικα. Εκεί η αθλήτρια μας αγωνίστηκε πρώτη και πέτυχε 52,18 μ., βολή που κατάφερε να ξεπεράσει η αθλήτρια της Λετονίας, που ήταν και αυτή που αναδείχθηκε νικήτρια στον αγώνα. Η Υφαντίδου πρόσφερε δέκα πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα μας.

Στα 100 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Νυφαντόπουλος ήταν τρίτος με 11.73 (-1.5) και πρόσφερε οχτώ βαθμούς στην ομάδα μας.

Στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος κατέλαβε την πρώτη θέση, έχοντας καλύτερο άλμα στα 2,12 μέτρα. Στο ύψος οι αθλητές δήλωναν τα ύψη που θα αγωνίζονταν και αυτός που είχε το μεγαλύτερο έγκυρο έπαιρνε τη νίκη.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν τα μέλη της μικτής ομάδας 4Χ400 μ. που τερμάτισαν σε 3.22.88, επίδοση καλύτερη από το 3.24.26, που είχαν πετύχει στον αγώνα της Κυριακής. Την ομάδα πλαισίωσαν οι Αντώνης Αλεξανδρίδης, Ελπίδα Καρκαλάτου, Δέσποινα Μουρτά και Παναγιώτης Τριβυζάς, που στο σύνολο τους έδειξαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η Κυριακή Σαμάνη παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε καλά την κούρσα των 100 μ. εμπ., χτύπησε το 5ο εμπόδιο έχασε το ρυθμό της και τερμάτισε τελικά πέμπτη. Η νεαρή αθλήτρια σημείωσε 16.68, επίδοση που δεν αντιπροσωπεύει τις δυνατότητες της, ωστόσο επέλεξε να τερματίσει προκειμένου να πάρει του βαθμούς για την ομάδα μας.

*Οι αγώνες είναι σε εξέλιξη

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected