Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Η τρίτη ΕΠΙΣΗΜΗ αποχώρηση από τη Γ Εθνική

Μετά τους Όλυμπο Αγιάσου (πρωταθλητής ΕΠΣ Λέσβου) και τον ΑΟ Πρόννοι (ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης) που ανακοίνωσαν ΕΠΙΣΗΜΑ πως δεν θα συμμετέχουν στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, μία ακόμη ομάδα αποφασίζει κάτι ανάλογο και μάλιστα μία εξ αυτών που αγωνίστηκαν πέρσι.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Κιλκίς, που είχε μια πολύ αξιόλογη πορεία στον 1ο όμιλο, όντας μια αρκετά δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο και έδωσε τη μάχη της μέχρι τέλους.

Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να μη δηλώσει συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους.

Η ανακοίνωση :

“Απόφαση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς για απόσυρση των δύο ανδρικών ομάδων της.

Ο Αλμπέρ Καμύ (Γάλλος συγγραφέας, Νομπελίστας και στα νιάτα του τερματοφύλακας) είχε πει: «όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση του καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο».

Όταν στις αρχές του 2000 έκανε τα πρώτα της βήματα η ακαδημία ποδοσφαίρου Αλέξανδρος, στόχος μας ήταν η εκμάθηση του αθλήματος μέσα από σύγχρονες μεθόδους προπόνησης με καταρτισμένους προπονητές και η καλλιέργεια της αθλητικής συνείδησης. Οι γονείς του Κιλκίς έκτοτε μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο παιδικό ποδόσφαιρο για να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι, να κοινωνικοποιηθούν, να θέτουν στόχους, να γνωρίσουν την αξία της ομαδικότητας, να συμμετέχουν και να προσπαθούν.

Στην πορεία οι στόχοι μας μεγάλωσαν και πέρα από τα παιδικά τμήματα της ακαδημίας, δημιουργήθηκαν οι «ΕΛΠΙΔΕΣ» με σημαντικές συμμετοχές στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ η ανδρική μας ομάδα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ» πέτυχε να αγωνιστεί στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ κατά την περίοδο 2018-2019 και μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων να τερματίσει στην 8η θέση του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας την παραμονή της πολύ νωρίς στην ίδια κατηγορία και για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα ο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» κατέκτησε για πρώτη φορά και το τοπικό Κύπελλο Κιλκίς.

Ωστόσο, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει μορφή. Οι επαγγελματικές κατηγορίες γίνονται πλέον τρεις, καθώς από τη νέα σεζόν θα υπάρχουν πια η Super League 1, η Super League 2 και η Football League. Όσον αφορά τη Γ’ ΕΘΝΙΚΗ θα πρόκειται πλέον για την τέταρτη κατά σειρά κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την αναδιάρθρωση αυτή οι πιο αδικημένοι, είναι οι σύλλογοι που θα τερματίσουν στις τελευταίες τέσσερις θέσεις του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, αφού κατ’ ουσία θα πέσουν δύο κατηγορίες, ενώ οι 12 της Γ’ εθνικής ουσιαστικά δεν θα προβιβαστούν. Παρεμπιπτόντως, ούτε ο τρόπος διεξαγωγής της τρίτης κατηγορίας έχει ξεκαθαρίσει.

Με τη δημιουργία μιας τέταρτης κατηγορίας, η παλιά Γ’ Εθνική απαξιώθηκε και έγινε ουραγός των επαγγελματικών ομάδων ,καθώς ως προθάλαμος των επαγγελματικών κατηγοριών έπρεπε για μας να απαιτείται η συμμετοχή πέντε ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών και άλλων τόσων στην αποστολή της κάθε ομάδας. Τα Αθλητικά Σωματεία που καλούνται να συμμετέχουν, θα συνεισφέρουν τελικά μόνο οικονομικά στην ΕΠΟ (διαιτησίες, μετακινήσεις κ.λ.π.), χωρίς να υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρωτάθλημα(ανάδειξη ταλέντων). .

Στα πλαίσια αυτά, και ενώ έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα είχαμε ονειρευτεί όταν ξεκινούσαμε την Ακαδημία μας, δυστυχώς ήρθε η ώρα να προσδιοριστεί από εμάς η διαφορετικότητα της φιλοσοφίας των ομάδων-υποδομών μας, με αυτή της ΕΠΟ (Ανδρικές Ομάδες).

Η απόφαση να αποσύρουμε τις ομάδες του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και των «ΕΛΠΙΔΩΝ» από τα γήπεδα, τη στιγμή που έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που θέσαμε, μας προβλημάτισε και σίγουρα δεν λήφθηκε χωρίς αντιρρήσεις και διαφωνίες. Ωστόσο, από τη νέα χρονιά η Ακαδημία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα στραφεί αποκλειστικά σε αυτό που θεωρεί την ουσία του ποδοσφαίρου:

Α. Στην εκμάθηση του αθλήματος με την καλλιέργεια των αρχών του «ευ αγωνίζεσθαι».
Β. Στην συμμετοχή μας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας και της ΕΠΣ Κιλκίς με τις ομάδες Κ17-Κ16-Κ14-Κ12-Κ10-Κ8.
Γ. Στην επένδυση- συμπλήρωση με νέους χώρους άθλησης του σύγχρονου Αθλητικού μας Κέντρου.
Δ. Στην κατασκευή ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για τις ανάγκες των τμημάτων υποδομής του Κολυμβητικού Τμήματος του Αλέξανδρου Κιλκίς.
Ε. Στην συνέχιση της συνεργασίας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως η πολυπληθέστερη και η πιο οργανωμένη Ακαδημία του δικτύου της.

Από την πορεία μας στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ κρατάμε την αγάπη του κόσμου του Κιλκίς που μας στήριξε και μας χειροκρότησε στα γήπεδα, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν ενεργά, παίκτες, προπονητές, βοηθούς και παράγοντες και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες εντός και εκτός γηπέδων για την ανάδειξη του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ο βασικός στόχος της ακαδημίας μας, παραμένει να γίνουν τα παιδιά μας πρώτα καλύτεροι άνθρωποι με ηθικές αρχές και στέρεα την αίσθηση του καθήκοντος και μετά καλύτεροι παίκτες. Ευχαριστούμε τέλος τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και υποσχόμαστε να είμαστε διαρκώς δίπλα τους.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected