Κατηγορίες
Αθλήματα

Απρόσμενη ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά! (vid)

Μερικά λεπτά μετά τον αποκλεισμό του Alexander Zverev, απρόσμενη ήττα γνώρισε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε έναν αγώνα για γερά νεύρα με τον Thomas Fabbiano που κρίθηκε στα 5 σετ.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Τσιτσιπάς δεν ήταν σε καλή μέρα και βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό αντίπαλο, με τον Fabbiano να παίζει κατά διαστήματα πολύ καλό τένις και να φτάνει δίκαια στη νίκη, με 6-4, 3-6, 6-4, 6-7 (8), 6-3.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, που βρισκόταν στο Νο. 7 του ταμπλό. Έχασε το σερβίς του πολύ νωρίς και έμεινε πίσω με 1-3, απάντησε όμως γρήγορα και ισοφάρισε σε 3-3. Λίγο αργότερα ήρθε ένα νέο break για τον Ιταλό, σε κρισιμότερο σημείο αυτή τη φορά, για να προηγηθεί με 5-4 και με love service games να “κλειδώσει” στη συνέχεια την κατάκτηση του 1ου σετ.

Ανέβασε την απόδοσή του ο Στέφανος στο 2ο σετ, παίζοντας πιο ελεύθερα και δείχνοντας πως μπορεί να “χτυπήσει” τον Ιταλό. Στο 4ο game είχε ένα χαμένο break point o πρωταθλητής μας και στο 6ο game έκανε το break για το 4-2, που τον έβαλε σε θέση οδηγού και τον διατήρησε μπροστά μέχρι και το τέλος του σετ, το οποίο κέρδισε με 6-3.

Τα προβλήματα ωστόσο συνεχίστηκαν και ο Fabbiano ήταν ξανά καλύτερος στο 3ο σετ. Είχε τριπλό break point για το 3-1 νωρίς στο σετ, αλλά ο Στέφανος έκανε συνεχόμενα καλά σερβίς και από το 0-40 πήρε 5 πόντους στη σειρά, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Δεν απέφυγε ωστόσο το break από τον Ιταλό, που σε όλο το 3ο σετ έχασε 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, και με break στο 10ο game το κατέκτησε με 6-4.

Στο 4ο σετ κανείς από τους δυο δεν είχε ευκαιρίες για break και το tie-break έκρινε το νικητή. Ο Τσιτσιπάς έδειχνε να ελέγχει έχοντας ένα προβάδισμα με 3-0, με 5-2 και με 6-4, αλλά ο Fabbiano πήρε 3 πόντους στη σειρά και δημιούργησε match point στο 7-6. Δυο match point είχε ο Ιταλός, το ένα απ’ αυτά σε δικό του σερβίς, αλλά ο Στεφ με παλικαρίσιο τρόπο τα έσβησε και στη συνέχεια έκανε και το mini-break που του έδωσε νέο προβάδισμα, για να το αξιοποιήσει και να κατακτήσει το συναρπαστικό αυτό tie-break με 10-8.

Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία όμως ο Στέφανος να εκμεταλλευτεί το momentum και να κάνει το γρήγορο break στο αποφασιστικό σετ, παρόλο που είχε 3 break point για το 2-0. Ο Fabbiano στάθηκε όρθιος και τα έσβησε όλα, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στη συνέχεια ισορρόπησε το σετ ο Ιταλός και όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να είναι ξανά ο παίκτης με το πιο καθαρό μυαλό στο γήπεδο. Στο 7ο game ήρθε και το break για τον Fabbiano, που αποσυντόνισε τελείως τον Τσιτσιπά. Στο 9ο game ο Έλληνας παίκτης ήταν μπροστά με 30-0 και με συνεχόμενα λάθη έδωσε την ευκαιρία στον Fabbiano να μη χρειαστεί καν να σερβίρει για τη νίκη, αλλά να κάνει νέο break για το 6-3 και το “σφράγισμα” της σημαντικότερης νίκης της καριέρας του, πρώτης απέναντι σε Top 10 τενίστα.

Μπορεί να ήταν η πρώτη Top 10 νίκη για τον 30χρονο Ιταλό, δε θα είναι όμως και η πρώτη φορά στον 2ο γύρο του Wimbledon. Eίχε φτάσει στον 3ο γύρο πέρσι, τη χρονιά που πέτυχε και τις πρώτες 2 νίκες του στο Grand Slam του γρασιδιού.

Την Τετάρτη θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο, απέναντι στον 40χρονο Ivo Karlovic, που νωρίτερα σήμερα πέτυχε 21 άσους και επικράτησε ενός άλλου Ιταλού, του Andrea Arnaboldi, με 6-4, 6-4, 7-6 (4).

Για τον Τσιτσιπά η σεζόν του γρασιδιού ανήκει στο παρελθόν και το επόμενο προγραμματισμένο του τουρνουά είναι το Citi Open στην Ουάσινγκτον, που θα γίνει την περίοδο 29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου.

Παρά τη σημαντική απώλεια των 170 βαθμών που θα έχει από το Wimbledon, θα έχει καλές πιθανότητες για να παραμείνει στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Πιο κοντά του αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Kei Nishikori, που θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά για να τον προσπεράσει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected