Κατηγορίες
Αθλήματα

“Άγγιξαν” τον τελικό τα κορίτσια μας

Η Αθηνά Πήττα και η Μιχαέλα Λάκη πραγματοποίησαν μια μεγάλη προσπάθεια για την Ελλάδα, αλλά έχασαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των κοριτσιών U14 στις λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανίσχυρη Ελβετία στο San Remo της Ιταλίας, για την ημιτελική φάση του 2019 European Summer Cups U14 των κοριτσιών.

Η ελληνική ομάδα, η οποία ήταν αήττητη σε 4 αναμετρήσεις για να φτάσει ως εδώ, έκανε μια φανταστική προσπάθεια, αλλά κυριολεκτικά για 1-2 πόντους χάθηκε η μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Στο πρώτο παιχνίδι του ημιτελικού, η Αθηνά Πήττα κοίταξε στα μάτια την Karolina Kozakova, Νο. 13 στην κατάταξη των κοριτσιών U14 στην Ευρώπη, αλλά ηττήθηκε με 6-3, 7-5.

Στο δεύτερο παιχνίδι, η Μιχαέλα Λάκη βρήκε μεγάλη αντίσταση από την Celine Naef, No. 9 στην κατάταξη των κοριτσιών U14 στην Ευρώπη, την οποία κατάφερε να κερδίσει σε 2 ώρες και 5 λεπτά, με 6-1, 6-7 (4), 6-3.

Την πρόκριση έκρινε το διπλό, όπου Λάκη και Πήττα ένωσαν τις δυνάμεις τους, αλλά ηττήθηκαν έπειτα από μια μεγάλη μάχη από τις Ελβετίδες, με 6-3, 5-7, 10-8.

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 1-2
Aθηνά Πήττα – Karolina Kozakova 3-6, 5-7
Μιχαέλα Λάκη – Celine Naef 6-1, 6-7 (4), 6-3
Πήττα/Λάκη – Kozakova/Naef 3-6, 7-5, 8-10

Σήμερα, η Ελβετία θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης απέναντι στην Τσεχία, ενώ η Ελλάδα θα διεκδικήσει την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, απέναντι στην Ουκρανία. Η Ελλάδα είχε κερδίσει μέσα στην Ουκρανία τις Ουκρανίδες, στην προκριματική φάση του τουρνουά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected