Αθλήματα

Μέχρι τους “16” η πορεία της Βαλεντίνης

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρέθηκε δυο πόντους μακριά από μια πολύ καλή πρόκριση, δεν τα κατάφερε τελικά όμως και γνώρισε την ήττα από τη Louisa Chirico στον 2ο γύρο του τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Versmold.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από τη νεαρή Αμερικανίδα με 6-4, 2-6, 7-6 (3) σε 2 ώρες και 11 λεπτά ενός συναρπαστικού αγώνα, στον οποίο είχε τις ευκαιρίες της για να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Reinert Open, στο Versmold της Γερμανίας.

Στο 1ο σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν μπροστά με 4-4, 15-40, δεν έκανε όμως το break σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο και το πλήρωσε, καθώς υπέστη break στο επόμενο game και έχασε το σετ με 6-4.

Πέρασε στην αντεπίθεση και άνοιξε το 2ο σετ με ένα σερί τριών κερδισμένων games, για να προηγηθεί με 3-0. Διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος και κατέκτησε το σετ με 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ, ήταν πίσω με 0-3 και με 2-5, ανέτρεψε την κατάσταση όμως και κέρδισε 4 games στη σειρά. Είχε την ευκαιρία να σερβίρει για την πρόκριση και ήταν μπροστά με 6-5, 30-15, η Chirico όμως πήρε τους 3 επόμενους πόντους και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 4-1 η Αμερικανίδα και δεν κοίταξε πίσω της, για να το κατακτήσει με 7-3.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε στον 1ο γύρο της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων την Ουκρανή qualifier Anastasiya Shoshyna με 6-2, 6-2, είχε μια καλή εβδομάδα συνολικά στο Versmold, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Γερμανίας.

Για την Chirico, μια παίκτρια που έχει περάσει και από το Νο. 58 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, το τουρνουά συνεχίζεται, με την Αμερικανίδα να αντιμετωπίζει τη Γερμανίδα Katharina Hobgarski στα προημιτελικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected