Κατηγορίες
Αθλήματα

Προ των πυλών το πρωτάθλημα νέων για πρώτη φορά στην ιστορία του χάντμπολ!

Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί Δ.Σ. στην ΟΧΕ και σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η διοργάνωση του πρωταθλήματος Νέων (Κ20) για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ.

Πρόκειται για απόφαση- σταθμός της Ομοσπονδίας αναφορικά με την ανάπτυξη, αφού μέσα από το νέο πρωτάθλημα μεγαλώνει το ηλικιακό εύρος, δεκάδες αθλητές θα μπορέσουν όχι μόνο να παραμείνουν στο χάντμπολ, βρίσκοντας ρόλο, αλλά και να έχουν αγωνιστικό ρυθμό προς όφελος και της Εθνικής Νέων, αλλά μακροπρόθεσμα και της Εθνικής Ανδρών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μάλιστα είναι πολύ αισιόδοξες και κάνουν λόγο ότι θα δηλώσουν συμμετοχή κοντά στις 20 ομάδες (για να γίνει πρωτάθλημα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8), ενώ ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσα από τελική φάση σε μορφή Final Four.

Όσον αφορά τις ηλικίες όπως όλα δείχνουν στη νέα προκήρυξη θα προβλέπεται πως θα υπάρχουν στο φύλλο αγώνα το λιγότερο τρεις (3) αθλητές γεννημένοι 2000-2001, αθλητές χωρίς περιορισμό γεννημένοι 2002-2003 και το πολύ τρεις (3) αθλητές γεννημένοι το 2004.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected