Κατηγορίες
Basket

Η έναρξης της προετοιμασίας της Εθνικής και τα φιλικά ενόψει Κίνας

Η Εθνική Ελλάδας Ανδρών ξεκίνησε το… ταξίδι της για την Κίνα και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 με την έναρξη της προετοιμασίας της τη Δευτέρα (24/07), επί αθηναϊκού εδάφους.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, η «εκκίνηση» δόθηκε το πρωί της Δευτέρας (24/07), με τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να μπαίνουν σταδιακά σε ρυθμούς προπόνησης. Οι παίκτες που έχουν κληθεί θα υποβληθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, ενώ τμηματικά θα εντάσσονται και στο προπονητικό πρόγραμμα. «Αρχίζουμε από σήμερα μια απαιτητική, αλλά και πολύ δελεαστική προσπάθεια που στην ουσία αποτελεί τη συνέχεια της απόλυτα θετικής πορείας της εθνικής ομάδας στη διαδικασία των προκριματικών.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο ένταξης των παικτών που έχει εκπονηθεί σε συνεννόηση με όλους και με στόχο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να είμαστε όλοι μαζί και να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε σχετικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, για να προσθέσει: «Έννοιες όπως η επιθυμία όλων των μελών της ομάδας για προσφορά και η μεγάλη πρόκληση που υπάρχει μπροστά μας είναι αυτονόητες, οπότε σε αυτή την αφετηρία εγώ θέλω να ευχηθώ να υπάρχει υγεία και τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα πούμε στην πορεία».

Οι δεκαοκτώ παίκτες που έχουν κληθεί στην προετοιμασία είναι οι εξής: Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Χρήστος Σαλούστρος και Κώστας Σλούκας.

Το κύριο στάδιο της προετοιμασίας θα λάβει χώρα στην Αθήνα, με εξαίρεση την εβδομάδα 5-11 Αυγούστου, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μεταβεί στην Κρήτη για να πάρει μέρος στο διεθνές τουρνουά «Aegean» με αντιπάλους το Ιράν (08/08 προπονητικό, 11/08 επίσημο) και την Ουγγαρία (09/08). Θα ακολουθήσει το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», στις 16-18 Αυγούστου, με αντιπάλους κατά σειρά την Ιταλία, την Τουρκία και τη Σερβία και στις 21/08 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για την Κίνα, με πρώτο σταθμό την πόλη Σουυσόου. Εκεί οι Έλληνες διεθνείς θα δώσουν ακόμα τρία φιλικά, κόντρα στην Ιορδανία (24/08), την «οικοδέσποινα» Κίνα ( 26/08) και μία εκ των Τουρκίας, Σενεγάλης (27/08).

Η επίσημη παρουσίαση της Εθνικής θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Αυγούστου στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη-Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, στο Σύνταγμα, με το Θανάση Σκουρτόπουλο και τους παίκτες του να τίθενται στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου. Θυμίζουμε πως Ελλάδα έχει κληρωθεί στο ΣΤ’ Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ναντσίνγκ, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μαυροβούνιο, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected