Κατηγορίες
Super League 1 - Διαιτησία

«Πρωταγωνιστής» το VAR στα φετινά Σεμινάρια Διαιτησίας 1ης Κατηγορίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Καρπενήσι οι εργασίες των Σεμιναρίων Διαιτητών, Βοηθών και Παρατηρητών 1ης Κατηγορίας. Την παράσταση έκλεψε το Video Assistant Referee (VAR) που ετοιμάζεται να κάνει «πρεμιέρα» στο πρωτάθλημα της Superleague.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας περιλάμβανε προπόνηση για τους Αξιωματούχους Διαιτησίας και την ενότητα «Ενιαίες αρχές βαθμολόγησης» για τους Παρατηρητές, ενώ το διδακτικό μέρος έκλεισε με το κοινό μάθημα «Σχέση Παρατηρητή-Διαιτητή». Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή λήξης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα ευχαρίστησε τους Διαιτητές, Βοηθούς και Παρατηρητές και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κατέβαλλαν αλλά και για το γεγονός πως ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο κ. Περέιρα μίλησε και σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όπου, πέραν των προαναφερθέντων, στάθηκε στον ερχομό του VAR στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, δήλωσε αισιόδοξος για την ένταξή του στο πρωτάθλημα της Superleague και εξέφρασε την άποψη ότι οι Διαιτητές θα δείξουν τη δέουσα προσοχή ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ωφεληθεί τα μέγιστα από τη χρήση του.

Τα VAR tests σε Ν. Σμύρνη και Αγρίνιο

Δύο ακόμη Technical Tests για το VAR πραγματοποιήθηκαν σε γήπεδα ομάδων της Superleague την Κυριακή 18/08, στους φιλικούς αγώνες Πανιώνιος-Λεβαδειακός (1-2) στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης και Παναιτωλικός-Τηλυκράτης (4-0) στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης κατέφυγε σε χρήση του VAR στο 79΄ της αναμέτρησης και με τη βοήθεια του συστήματος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Σένκα του Λεβαδειακού για αντικανονικό μαρκάρισμα. VAR σε αυτή την αναμέτρηση ήταν ο Ευάγγελος Μανούχος.

Όσον αφορά στο test που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Παναιτωλικού, επίσης υπήρξε χρήση του Video Assistant Referee, στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο διαιτητής Αλέξανδρος Κατσικογιάννης ακύρωσε γκολ του Τηλυκράτη, σε συνεργασία με τον VAR referee, Γιώργο Κομίνη.

Το επόμενο VAR Technical Test έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης.