Κατηγορίες
Αθλήματα

Απολύθηκε ο διαιτητής του τελικού του Wimbledon!

Ο Damian Steiner έμεινε στην ιστορία του Wimbledon, καθώς τον Ιούλιο διεκπεραίωσε ως διαιτητής τον μεγαλύτερο χρονικά τελικό στην ιστορία του τουρνουά, μεταξύ των, Novak Djokovic και Roger Federer.

Ένα μήνα μετά η ATP αποφασίζει την απόλυση του επειδή έδωσε συνεντεύξεις χωρίς άδεια.

Όπως αναφέρει το tennisnews, o Damian Steiner βρέθηκε για πρώτη φορά στην καρέκλα του διαιτητή σε ένα τόσο μεγάλο τελικό, όπου τα πήγε εξαιρετικά. Ο τελικός έμεινε στην ιστορία σαν τον μεγαλύτερο χρονικά που έχει γίνει ποτέ στο Wimbledon.

Στις 15 Αυγούστου η ATP αποφασίζει να απολύσει τον διαιτητή Steiner έπειτα από παραβίαση των πολιτικών αρχών της ένωσης, καθώς ο 44χρονος Αργεντίνος διαιτητής έδωσε μια σειρά από συνεντεύξεις στη χώρα του, χωρίς να ζητήσει άδεια.

Ο Steiner δεν θα δώσει το παρόν στα γήπεδα της Νέα Υόρκης, έπειτα από την προσπάθεια που καταβάλουν οι ιθύνοντες του US Open ώστε να διεξάγεται η μια εκ των κορυφαίων διοργανώσεων στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Steiner δεν θα έχει την ιδιότητα του ως επαγγελματίας διαιτητής. Τα Grand Slam λειτουργούν αυτόνομα σχετικά με την ATP, ωστόσο η ένωση στα πλαίσια σύμβασης, έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει 3 διαιτητές στο US Open. Μετά την απόλυση του 44χρονου Αργεντίνου, η ATP κάλυψε την θέση τοποθετώντας τον Γάλλο Renaud Lichtestein.

Το Αμερικάνικο Open που ξεκίνησε εχθές, προσέλαβε τους κορυφαίους διαιτητές Soren Friemel και Jake Garner, οι οποίοι θα αναλάβουν να ενημερώσουν το γκρουπ των διαιτητών για τους κανόνες και τις πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθούν.

Πλέον απαγορεύεται στους διαιτητές να παραχωρούν συνεντεύξεις. Ο περσινός διαιτητής του επεισοδιακού γυναικείου τελικού του US Open μεταξύ της Naomi Osaka και της Serena Williams, Carlos Ramos, δεν έλαβε άδεια για να μιλήσει στα ΜΜΕ για την αναμέτρηση που πήρε τεράστιες διαστάσεις για τις διαιτητικές του αποφάσεις.

Ο Steiner ακόμα και αν είχε χορηγηθεί με άδεια ώστε να μπορεί να δώσει συνεντεύξεις, θα είχε πάλι την ίδια κατάληξη καθώς τοποθετήθηκε σε θέματα που ήταν εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.

“Ένα μεγάλο μέρος του περιεχόμενου των συνεντεύξεων του Steiner, παραβίαζε το πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται να συζητηθούν συγκεκριμένα περιστατικά ή αγώνες, καθώς υποβαθμίζεται η διατήρηση της αμεροληψίας.”

Σε μια από τις συνεντεύξεις του ο Steiner, πρότεινε μια σειρά από αλλαγές στους κανόνες. Όπου περιελάμβαναν τον περιορισμό της χρήσης των πετσετών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, όπως και την αυστηρή επίβλεψη για αποτροπή του in-match coaching.

Σε μια άλλη συνέντευξη του, δήλωσε ότι όταν είδε τον Federer να έχει δυο Championship Point στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Novak Djokovic, πίστεψε πως ο Ελβετός θα πάρει τη νίκη.

Ο Steiner -o οποίος είναι ο πρώτος Αργεντίνος που ανέλαβε χρέη διαιτητή σε τελικό Grand Slam- βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από την ATP, από τα μέσα Αυγούστου. Η ATP δήλωσε πως ο αριθμός των συνεντεύξεων όσο και το περιεχόμενο είχαν ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των 2 πλευρών παρά να μικραίνει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected