Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Από τον Παναθηναϊκό στον Λεβαδειακό ο Christian Konan!

Την παραχώρηση του Κρίστιαν Κόναν στον Λεβαδειακό με τη μορφή του δανεισμού, ανακοίνωσε η “πράσινη” ΠΑΕ.

Ο 20χρονος (12/07/1999) Ιβοριανός επιθετικός μεταγράφηκε στο “τριφύλλι” ως ελεύθερος, ενώ στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν ανήκε στη δεύτερη ομάδα της Μπορντό.

Αναλυτικά :

“Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει την απόκτηση του Κόναν από τον Παναθηναϊκό, με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο.

Ο Κρίστιαν Άντερσον Κόναν ήταν η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού φέτος το καλοκαίρι, ανήμερα των γενεθλίων του παίκτη (γενν. 12/7/1999).

Ο 20χρονος επιθετικός κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά γεννήθηκε στο Βαρέζε και πήρε την ιταλική υπηκοότητα. Από το Βαρέζε της βορειοδυτικής Λομβαρδίας, μόλις 55 χλμ μακριά από το Μιλάνο, επόμενο ήταν να κάνει τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Μίλαν και της Ίντερ. Ακολούθως πήγε στην Κλερμόν και στη β΄ομάδα της Μπορντό με την οποία αγωνίστηκε στο UEFA Youth League.

Ο Κόναν θεωρείται προσωπική επιλογή του Νίκου Νταμπίζα, που τον είδε και τον ξεχώρισε σε τουρνουά στη Σουηδία. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στους «πράσινους» και έπαιξε στα φιλικά του καλοκαιριού πετυχαίνοντας, μάλιστα, το γκολ του Παναθηναϊκού στην ήττα από τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη (2-1). Αρχικά θεωρήθηκε επένδυση για το μέλλον, αλλά έβαλε δύσκολα στον Δώνη με την προσήλωσή του στις προπονήσεις. Όπως έγραφαν οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, «πρόκειται για all around επιθετικό, με ταχύτητα, καλή τεχνική κατάρτιση, εξαιρετική σωματοδομή και διάθεση ν΄ακούσει και να μάθει».

Είχε «κερδίσει» τους προπονητές του Παναθηναϊκού, μετά την απόκτηση όμως του Δανού Ούφε Μπεκ, προτιμήθηκε να παραχωρηθεί δανεικός ο Κόναν ώστε να βρει ενεργό ρόλο σε μια ομάδα με στόχους, να αποκτήσει την εμπειρία επίσημων αγώνων και την κατάλληλη νοοτροπία. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός τον καλωσορίζει.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected