Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Σε ένα ματς στα όρια του…ύπνου, η Εθνική μας ηττήθηκε και αποχαιρέτησε μια ακόμη διοργάνωση…

Βήματα πίσω από την Εθνική Ελλάδας, που πλέον βαδίζει στον δρόμο των “πέτρινων χρόνων” όταν βρισκόταν ανάμεσα στις αδύναμες ομάδες της Ευρώπης. Χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς φαντασία και ούτε μία καλή ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ, παρά το γεγονός πως “καιγόταν” για το τρίποντο.

Σε ένα ματς που ουσιαστικά αποτέλεσε ένα καλό…νανούρισμα πριν πέσουμε για ύπνο, η Φινλανδία έκανε αυτό που ξέρει καλά κόντρα στην Εθνική μας και ελπίζει πλέον ακόμη περισσότερο στην πρόκριση στα τελικά του Euro.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο συνήθης…ύποπτος Πούκι, που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που υπέπεσε λίγο πριν (τελείως απρόσεκτα) ο Κουρμπέλης.

Ο πάγκος της Εθνικής προσπάθησε με…μπαλώματα να σώσει την κατάσταση αλλά κανένας ποδοσφαιριστής που μπήκε ως αλλαγή δεν βοήθησε.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Τάμπερε, με την Φινλανδία να ξεκινά δυναμικά και στη συνέχεια την Ελλάδα να ισορροπεί και να απειλεί. Η Εθνική μας ομάδα μπήκε κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι, αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους. Στο 15’ ο Μανωλάς έκοψε προ του Πούκι μια πάσα του Τουόμινεν, ενώ ο Μπάρκας δεν ανησύχησε από κάποια σουτ των Φινλανδών. Στο 31’ η Ελλάδα έκανε την πρώτη της καλή φάση, με τον Μπουχαλάκη να κάνει τη σέντρα και τον Κουλούρη απευθείας το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Κάποια σουτ του Σταφυλίδη και του Μασούρα δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Χραντέσκι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι Φινλανδοί μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και πίεσαν την άμυνα της Εθνικής μας ομάδας. Στο 50’ ένα σουτ του Τόιβιο πέρασε δίπλα από την εστία του Μπάρκα, ενώ στο 51’ ένα αχρείαστο μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Καμαρά στοίχισε ένα πέναλτι στην Εθνική. Ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Πούκι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Η Ελλάδα προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, προσέχοντας παράλληλα στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των Φινλανδών. Οι επιλογές των παικτών του Φαν’τ Σιπ στην επίθεση δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί η εστία του Χραντέσκι. Στα τελευταία λεπτά, η Εθνική μας ομάδα είχε την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Μια καλή στιγμή με τον Βρουσάι στις καθυστερήσεις δεν έφερε το γκολ και η Ελλάδα έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Τάμπερε.

Συνθέσεις

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Τοίβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (90+3’ Σούλερ), Πούκι (85’ Καριαλάινεν), Τουόμινεν (87’ Γένσεν).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (60’ Πέλκας), Κουλούρης (75’ Παυλίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected