Κατηγορίες
Αθλήματα

Κέρδισε μια θέση ο Τσιτσιπάς, στο Νο28 η Σάκκαρη, career high και για τη Παπαμιχαήλ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, παρά την ήττα του στον 1ο γύρο του US Open (από τον Andrey Rublev), o Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση σήμερα και επέστρεψε στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας τον Kei Nishikori στο Νο. 8.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε φτάσει και στο Νο. 5 του κόσμου πριν από ένα μήνα, διατηρείται στο Top 10 για 27 εβδομάδες στη σειρά, από τα μέσα του Μαρτίου μέχρι σήμερα.

Στο Νο. 2 της Ελλάδας, πίσω φυσικά από τον Στέφανο Τσιτσιπά, βρίσκεται πάντα ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος έχασε μια θέση αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο. 462. Στο Νο. 730 του κόσμου είναι ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος έχει 24 βαθμούς.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας βρίσκεται στο Νο. 1054 με 8 βαθμούς, κερδίζοντας 55 θέσεις, ενώ ο Γιάννης Στεργίου έχει 3 βαθμούς και βρίσκεται στο Νο. 1410. Με 2 βαθμούς είναι στο Νο. 1589 ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ενώ από έναν βαθμό έχουν οι Δημήτρης Αζωίδης, Γιάννης Σταμούλος, Αλέξανδρος Ρουμπής, Στέφανος Σχινάς και Σταμάτης Καπίρης.

Στο Νο. 28 του κόσμου η Σάκκαρη

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο. 28 της παγκόσμιας κατάταξης. Νέο career high και για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Η Σάκκαρη μπορεί για μια ακόμα φορά να μην κατάφερε να ξεπεράσει το “φράγμα” της πρώτης εβδομάδας ενός Grand Slam και να ηττήθηκε στον 3ο γύρο του US Open (από την Ashleigh Barty), όμως κατάφερε να κερδίσει μια θέση και να βελτιώσει το career high της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο. 28 του κόσμου.

Μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης, η Σάκκαρη αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε μια εβδομάδα, όταν και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για την ασιατική περιοδεία από τη Σεούλ, όπου θα είναι στο Νο. 1 του ταμπλό του Korea Open.

Νέο career high πραγματοποίησε και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε ακόμα 6 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 276 του κόσμου. Η 26χρονη Ελληνίδα διανύει το καλύτερο καλοκαίρι της καριέρας της και βελτιώνει συνεχώς το ρεκόρ της.

Έχει πλησιάσει αρκετά και το Νο. 2 της Ελλάδας, τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που υποχώρησε στο Νο. 237 του κόσμου, χάνοντας 17 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μια θέση κέρδισε η Ελένη Κορδολαίμη, που είναι στο Νο. 591 του κόσμου, ενώ στο Νο. 1026 του κόσμου βρίσκονται οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Γαλάτεια Μεσοχωρίτου. Η Ελένη Μτσεντλιτζέ είναι στο Νο. 1117 με 7 βαθμούς και η Άννα Αρκαδιανού στο Νο. 1258 με 3 βαθμούς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected