Αθλήματα

Όλη η δράση της 1ης μέρας του Davis Cup (photos+vid)

O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κύρηξε την έναρξη των αγώνων της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup στο ΤΑΤΟΪ Club, κάνοντας λόγο για μια διοργάνωση που θα αποτελέσει την αρχή σε ακόμα σημαντικότερα τουρνουά που θα έρθουν στη χώρα μας.

Ανατροπή και πόντος στην Ελλάδα

O Μιχάλης Περβολαράκης (φωτ. επάνω) συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο του στο Davis Cup με την Εθνική μας ομάδα, για να κερδίσει με ανατροπή στα σετ τον Ugo Nastasi και να “χαρίσει” τον πρώτο πόντο στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Περβολαράκης επικράτησε του Nastasi με 6-7 (5), 6-3, 6-1 και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα εις βάρος του Λουξεμβούργου, με 1-0.

Αρκετά πιεσμένος εμφανίστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Περβολαράκης, ο οποίος υπέστη 2 break στο 1ο σετ. Αρχικά έμεινε πίσω με 1-3 και παρά την προσωρινή του ισοφάριση, έμεινε ξανά πίσω με 3-5.

Ισοφάρισε για 2η φορά και έσβησε ένα set point στο 12ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του κάνοντας το 6-6 και να στείλει το 1ο σετ στο tie-break. Εκεί ωστόσο ο 26χρονος Λουξεμβούργιος κέρδισε έναν πολύ μεγάλο πόντο για το mini-break στο 5-5 και αξιοποίησε το πρώτο του set point, για να πάρει το tie-break με 7-5 και να βάλει σε δύσκολη θέση τον Έλληνα αθλητή.

Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Περβολαράκης άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και η διαφορά των δυο παικτών γινόταν όλο και πιο αισθητή. Στο 2ο σετ ένα break ήταν αρκετό για να του δώσει προβάδισμα με 5-2 και να σερβίρει αργότερα για το 6-3, ενώ ακόμα πιο εύκολο έργο είχε στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε 3 break στη σειρά, κέρδισε 6 συνεχόμενα games και ολοκλήρωσε την ανατροπή σε 2 ώρες και 12 λεπτά, έχοντας κερδίσει τα 10 από τα 12 τελευταία games.

Το tie της Ελλάδας με το Λουξεμβούργο θα συνεχιστεί με το 2ο παιχνίδι μονών, στο οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσε τον Tom Diederich. Αν ο Στέφανος επιβεβαίωσει τα προγνωστικά, η Ελλάδα θα εξασφαλίσει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Άνετα ο Στέφανος, 2-0 η Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε όπως αναμενόταν πολύ εύκολα τον Tom Diederich και “σφράγισε” την πρώτη ελληνική νίκη στο φετινό Davis Cup, επί του Λουξεμβούργου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, αλλά και κορυφαίος παίκτης του τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρώπης του Davis Cup, επιβλήθηκε με 6-1, 6-0 του κορυφαίου παίκτη του Λουξεμβούργου, Tom Diederich, σε 48 μόλις λεπτά.

Έκανε το 2/2 για την ελληνική ομάδα στα μονά επί του Λουξεμβούργου και εξασφάλισε την πρώτη νίκη της Εθνικής μας ομάδας στο τουρνουά. Θυμίζουμε πως προηγήθηκε η επικράτηση του Μιχάλη Περβολαράκη στα 3 σετ επί του Ugo Nastasi.

O Τσιτσιπάς έκανε από 3 break σε κάθε σετ, ενώ έχασε μόλις 7 πόντους από τη γραμμή του σερβίς (24/31) σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει το 3ο rubber της συνάντησης της Ελλάδας με το Λουξεμβούργο, στο οποίο οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν τους Chris Rodesch και Christophe Tholl.

Με νίκη 3-0 ξεκίνησε η Εθνική στο Davis Cup

Οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισαν το παιχνίδι του διπλού και η Ελλάδα έκανε το 3-0 νίκες επί του Λουξεμβούργου στην πρεμιέρα της στο Davis Cup.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε με 3-0 της αντίστοιχης του Λουξεμβούργου, την πρώτη μέρα του τουρνουά της 3ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup, που φιλοξενείται στο ΤΑΤΟΪ Club.

Στο διπλό που ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα των αγώνων για την ελληνική ομάδα, οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν το 3/3 για την Ελλάδα, επικρατώντας των Chris Rodesch και Christophe Tholl με 6-4, 7-5 στο διπλό.

Θυμίζουμε πως προηγήθηκαν χρονικά οι δυο νίκες μας στα παιχνίδια των μονών. Ο Μιχάλης Περβολαράκης κέρδισε στο 1ο rubber τον Ugo Nastasi με 6-7 (5), 6-3, 6-1 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε μέσα σε 48 λεπτά του Tom Diederich με 6-1, 6-0.

Το διπλό δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά τα δυο άλλα παιδιά τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να εξασφαλίσουν το απόλυτο για την ελληνική ομάδα, που έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Αύριο Πέμπτη, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την ισχυρότερη ομάδα του ομίλου, Πολωνία, που κέρδισε επίσης με 3-0 σήμερα το Μονακό. Την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουμε το Μονακό. Ζητούμενο είναι να πάρουμε μια από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου, που οδηγούν στα πλέι οφ του World Group II, τον Μάρτιο του 2020. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί.

ΕΛΛΑΔΑ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 3-0
Μιχάλης Περβολαράκης – Ugo Nastasi 6-7 (5) 6-3, 6-1
Στέφανος Τσιτσιπάς – Tom Diederich 6-1, 6-0
Καλοβελώνης/Π. Τσιτσιπάς – Rodesch/Tholl 6-4, 7-5

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected