Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

Αυτοί οι σπάνιοι και γαμάτοι τύποι (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η Νίκη Κελεσίδου

Είναι εκείνοι που θα ακούσουν κάθε σου λέξη, ακόμα κι όταν δεν έχεις βγάλει μιλιά. Εκείνοι που διαβάζουν στα μάτια σου όλο το ζόρι που τραβάς και ας παλεύεις να μην το δείχνεις. Εκείνοι που παλεύουν για σένα χωρίς πολλά λόγια.. Χωρίς περιττές κουβέντες και γλυκόλογα. Αλλά είναι εκεί! Παρόντες! Σε κάθε σου βήμα, σιωπηλοί και προστατευτικοί. Απόλυτοι και ειλικρινείς. Σκληροί για κάποιους, αδιάφοροι για άλλους. Αλλά για σένα δυνατοί και αληθινοί.

Δεν είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι, ούτε είναι εύκολο να βρεθούν. Απαιτείται μπέσα, που στις μέρες μας τείνει να εξαφανιστεί. Καθαρές κουβέντες, που όσο κι αν τις ψάχνουμε, λίγοι τις αντέχουμε πραγματικά. Αφοσίωση, που σε δένει και γίνεστε ο ένας αναπόσπαστο κομμάτι του άλλου.

Οι άνθρωποι αυτοί σε εμπνέουν. Καταλαβαίνεις πόσο ξεχωριστοί είναι, από τις διαφορές που βλέπεις στον ίδιο σου τον εαυτό. Σε βοηθούν να εξελιχθείς, να προχωρήσεις, να σταθείς γερά στα πόδια σου και να ανεξαρτητοποιηθείς έχοντας πάντα μια γερή βάση. Μια σταθερά, η οποία σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και δύναμη για το επόμενο σου βήμα.

Η βοήθεια τους έρχεται αθόρυβα…χωρίς να την καταλάβεις ούτε εσύ ο ίδιος πολλές φορές. Μόνο όταν πετύχεις τον στόχο σου και ανατρέχεις στην αρχή, συνειδητοποιείς πως κάποιος ήταν εκεί για σένα καθ’ όλη την πορεία. Κάποιος να σου θυμίζει τη δύναμη και το κουράγιο που έχεις μέσα σου, που θα σε συνεφέρει κάθε φορά που νιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις. Κάποιος που θα σε αγαπάει ακόμα και στις πιο σκοτεινές σου στιγμές…

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι γαμάτοι τύποι είναι τόσο σπάνιοι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Έχοντας γνωρίσει κάθε σου πτυχή, κάθε σου προτέρημα και ελάττωμα…την πιο κρίσιμη στιγμή..δεν την κοπανάνε. Τη στιγμή που θα σε κυριεύσει όλη η παράνοια και οι φόβοι και τα άγχη που κρύβεις μέσα σου…αυτήν την στιγμή, θα σε λατρέψουν. Δε θα φύγουν, δε θα εγκαταλείψουν, δε θα δειλιάσουν, αλλά θα σε λατρέψουν.

Γιατί ξέρουν καλά πως είναι να παλεύεις με τον εαυτό σου, έχουν χτίσει χαρακτήρα μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες. Γνωρίζουν πως οι πιο δύσκολες στιγμές, είναι και οι πιο ουσιαστικές. Αυτές θα καθορίσουν το επόμενο σου βήμα, την επόμενη σου επιλογή, αλλά και τα άτομα που θα διαλέξεις τελικά να έχεις δίπλα σου.

Γι’ αυτό και έμαθαν να διαβάζουν τους ανθρώπους. Από τα μάτια…και όχι από τα μεγάλα λόγια. Από το συναίσθημα και όχι από τα υποκριτικά χαμόγελα. Από την ψυχή και όχι από τα παχιά πορτοφόλια. Βλέπουν πέρα από τη μάσκα… και επιλέγουν σωστά. Μαύρο ή άσπρο. Δεν υπάρχει κάτι μέτριο και ενδιάμεσο γι’ αυτούς. Ή θα σε λατρέψουν ή δε θα ασχοληθούν ούτε ένα λεπτό μαζί σου. Είναι πολύτιμος ο χρόνος τους και δεν πρόκειται να τον σπαταλήσουν αν δουν ότι δεν υπάρχει αλήθεια μέσα σου. Δε φοβούνται να εκφραστούν, να μιλήσουν ανοιχτά, να σε διεκδικήσουν, να φωνάξουν και να παλέψουν για σένα…

Κι όλα αυτά σε κάνουν κι εσένα να νιώθεις ατρόμητος. Σου δίνουν την ώθηση για να κάνεις το μεγάλο άλμα, να τολμήσεις αυτό που φοβάσαι, να ρισκάρεις… γιατί στην τελική έτσι θα μάθεις.
Είναι μεγάλη ευτυχία και ανακούφιση να γνωρίζεις πως υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορείς να του δείξεις τον αληθινό σου εαυτό σε όλο του το μεγαλείο. Με όλα τα πάνω και τα κάτω του. Με όλη τη μούρλα και τους φόβους σου… κι αυτός να μένει εκεί… για σένα. Ακλόνητος φρουρός του τρελού σου κόσμου. Tον κόσμο που μόνο αυτός ξέρει, που μόνο σε αυτόν τον εμπιστεύτηκες και δεν τον φοβήθηκε. Γιατί γνωρίζει την αξία σου. Φύλακας άγγελος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected